Belföld

Eurovegas: október közepén indul a bezenyei kaszinóper

Október közepén kezdődik a Győri Törvényszéken a bezenyei Eurovegas kaszinóváros üzletrészének eladásával kapcsolatos per, amelynek tétje 48 millió euró.

Eredetileg jövő kedden kezdődött volna a per, de a felperesek augusztus végén kiterjesztették keresetüket a brit Csatorna-szigeteken bejegyzett cég mellett egy luxemburgi gazdasági társaságra is. Ennek időzítésére tekintettel az eredeti időpontra nem tudták megidézni a perbe hívottat – jelezte.

A szóvivő tájékoztatása szerint „a kereseti követelés két magyar gazdasági társaság üzletrészének adásvételi szerződése alapján fizetendő vételár megfizetésére irányul. A peresített üzletrészek vételára 48 millió euró.”

Júniusban írt arról a megyei napilap, hogy az eladók – az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried – azért hívták perbe az időközben Eurovegas Hungaryről Centrope Holdings Limitedre keresztelt társaságot, hogy kifizettessék üzletrésze vételárát.
A vevő ezzel szemben azzal érvel, hogy a 2006 októberében megkötött, 2007 májusában módosított szerződés alapján a kifizetés még nem esedékes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik