Belföld

Durván leszidta polgármestereit a kormányfő

Orban-Viktor(960x640)(4).jpg (Orbán Viktor, miniszterelnök)
Orban-Viktor(960x640)(4).jpg (Orbán Viktor, miniszterelnök)

Orbán Viktor szerint „besült” az uniós projektek egy része az önkormányzatoknál. Lázár János dolga lesz, hogy „gatyába rázza” a folyamatokat.

A fejlesztések felgyorsítását és azok politikai eredményének besöprését nevezte a következő két év egyik legfontosabb feladatának a miniszterelnök a kormánypártok sárvári frakcióülésének szerda esti nyitófelszólalásában – adta hírül az origó. Orbán Viktor szerint lesújtó, hogy a ciklus első két évében a tervezettnél jóval kevesebb közösségi támogatást sikerült megszerezni.

Hozzátette: megengedhetetlen, hogy 10, 20 vagy akár 30 milliárdos nagyberuházások állnak az országban azért, mert a pályázatokat úgy adták be az önkormányzatok, hogy nem volt meg a kellő önrészük, mert azt gondolták, hogy csak összeszedik majd valahonnan.

A pénzt azonban sokszor nem sikerült összeszedni, az igényelt források viszont már – végső soron hasztalanul – le lettek kötve, azokat a pénzeket már nem lehet másként lehívni, „besültek” – fogalmazott dorgálásában a kormányfő.

A szemrehányás mellett visszautalt a Miniszterelnökség júniusi átalakítására, hangsúlyozva, hogy a „folyamat gatyába rázása” a szervezetet vezető Lázár János legfontosabb feladata lesz a következő két évben, ő felel a megkezdett beruházásokért, az ő dolga lesz, hogy a végrehajtást az intézményrendszerből “kitapossa”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik