Belföld

Szijjártóék nem kispályáznak az azeriekkel

Mégsem Európa egyik legjobb futsalcsapatával avatják fel a dunakeszi csarnokot.

Szeptember 14-én hazai pályán az Érdi ASC csapata ellen kezdi meg az idei NB II-es szezont a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub csapata. „A korábban szeptember 10-re tervezett azeri Araz Nahicseván elleni mérkőzést a csapat nem játssza le, mivel a klub nem kíván lehetőséget adni senkinek arra, hogy politikai provokációra használjon fel egy sporteseményt” – írta Molnár Péter klubigazgatóra hivatkozva lapunknak a klub kommunikációs felelőse, Gyombolai Zsófia. (A név a politikában jártasabbaknak ismerős lehet, a hölgy Schmitt Pál elnöksége idején a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozott.)

Az előző NB II-es szezon ezüstérmese – a baltás gyilkos kiadatása előtt – még azt tervezte, hogy az azerbajdzsáni bajnokcsapattal avatja fel a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium sportcsarnokát, amelyben hazai mérkőzéseit játssza.

A Dunakeszi Kinizsi az idei szezonra alaposan megerősödött. A ferencvárosi gólkirály Kun Gábor és a harmincszoros román válogatott Tony Iuliu Safar mellett a korábbi 11-szeres válogatott labdarúgót, Vincze Ottót is leigazolta. Az utóbbi hír bejelentése már önmagában kisebb kommunikációs zavart okozott, hiszen a Magyar Távirati Iroda azt jelentette, hogy a Kinizsi a miniszterelnökség futsalcsapata.

Ezt Lázár János gyorsan cáfolta, bár a futsalt és a futballt egybemosta. Az államtitkár akkor tudatta, hogy a Miniszterelnökség „semmilyen sport- vagy szabadidőklubhoz sem a nevét, sem az adófizetők pénzét nem adja, ezért téves és kerülendő minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulás!”

Ha szeretné tudni, miként terelgeti a labdát a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik