Belföld

Rendőrállomás Fehérvár bűnügyi centrumában

Évek óta húzódó, kényes és tovább nem halasztható problémára adhat megnyugtató megoldást az új rendőrállomás létesítése.

Nem telt el úgy nap, hogy a környékbeli emberek, cégek, vállalkozások ne találkoztak volna a következőkkel: besurranások, lopások, betörések, útonállások, megfélemlítések, zaklatások. Csak pár elem a Hosszúsétatér és környékének bűnügyileg fertőzött életéből. Azzal, hogy átvágták a rendőrállomás kék-piros színű szalagját a nyugtalanító és élhetetlen állapotok, a felháborító esetek megszűnni nem fognak, de reméljük, hogy nagymértékben redukálódnak.

Rengeteg lakossági panasz, lakossági fórum adott hangot annak, hogy az ott lakók igenis félnek. Félnek és nyugtalanok a saját lakókörnyezetükben. Így járnak munkába, így mennek a gyerekek iskolába vagy például így mennek a nagyszülők a temetőbe virágot vinni. Bízzunk benne, hogy hamarosan a múlt idő használata lesz indokolt és a deviáns elemek visszaszorulnak. Amikor már a cigányvajda is fél és tehetetlen, akkor ott cselekedni kell.

Példás és szimbolikus az a fajta együttműködés, ami az önkormányzat és a rendőrség között valósul meg. A most felavatott rendőrállomás helyi forrásokból valósult meg. Az ingatlan a város tulajdonát képezi és több mint 10 millió forintot bocsátott rendelkezésre a megvalósításhoz. Alsóvároshoz, Sóstóhoz, Maroshegyhez és a Tóvároshoz közel, az itt élők megnyugvására sikerült most a rendőrállomást megnyitni. „A bólogatás is azt mutatja, hogy régóta várnak már arra az ezekben a városrészekben lakó székesfehérvári polgárok, hogy legyen itt egy rendőrállomás és legyen benne minél több rendőr.” –mondta el az átadáson Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András.

Majd azt is hozzátette, hogy ezek a városrészek messze esnek a belvárostól, annak minden előnyével és minden hátrányával. A közbiztonság tekintetében pedig eddig ez határozottan hátrány volt. Ezen városrészek lakói, most ha teljesen meg nem is nyugodhatnak, de már nyugodtabban alhatnak, nyugodtabban mehetnek napközben munkába, mert ott lesznek a rendőrök.

A város és a rendőrség közösen dolgozott hosszú ideje azon, hogy minden feltétel megteremtődjön ahhoz, hogy a Hosszúsétatéren rendőrállomás legyen. A polgármester megköszöne a környéken élők türelmét és megköszönte dr. Csizek Tibor városi rendőrkapitánynak, hogy a kezdetektől partner volt a rendőrállomás kialakításában. A koncentrált és a fokozott utcai rendőri jelenlétnél nincs fontosabb és nincs megnyugtatóbb. „Talán érti mindenki, ha azt mondom: kevés munkát!”- fejezte be beszédét a polgármester.

Csizek Tibor, rendőr ezredes elmondta: a rendőrállomáson 15 helyi és majd ugyanennyi, környékbeli településeken szolgálatot teljesítő rendőr fogja bázisát kialakítani. Ezen városrészben eddig is több KMB-s látott el egyszerre szolgálatot, de az alosztály kapitányságról idetörténő áthelyezésével hatékonyabban fogják tudni ellátni munkájukat. A környéken élők így személyesen is fel tudják keresni a rendőröket, hogy a különböző jellegű észrevételeiket, problémáikat elmondják nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik