Belföld

Orbánozós bocsánatkérés az örményektől

Milla-tuntetes(960x640).jpg (tüntetés, )
Milla-tuntetes(960x640).jpg (tüntetés, )

Néma csenddel és közös bűnbocsánattal kértek elnézést a kormány helyett az örmény néptől kedd este a Kossuth téren. A Milla szervezte demonstrációt még a baltával a fejében feltűnőskődő Árok Kornél sem tudta elkomolytalanítani. Videó.

Több mint ezren, egyes források szerint kétezren lehettek kedd este a budapesti Kossuth téren az azeri baltás gyilkos néven elhíresült Ramil Safarov kiadása miatt rendezett tüntetésen. Az eseményt a Milla szervezte a Facebookon. A demonstráció szónokai közt volt újságíró, örményológus, művészettörténész és szobrász is.

A tüntetés elvileg pártsemleges volt, de néhány közéleti celeb tiszteletét tette: a környéken ólálkodott például Dániel Péter ügyvéd/festő-mázoló, a nemrég radikálisok által megvert Hanti Miklós és párja, Horváth Csaba szocialista frakcióvezető, a leglátványosabb show-elem azonban a korábban még a Szolidaritás színeiben bohóckodó extűzoltó Árok Kornél volt, aki most műanyag baltával a fejében, művérrel összelocsolva feltűnősködött. A show-t azonban nem lopta el.

Videó jön:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik