Belföld

Félmillióért nem jár be a polgármester felesége

A mohácsi fideszes polgármester felesége a városházán dolgozik és a helyi hőszolgáltatót is vezeti, ahová havi 470 ezerért nem jár be.

“Szekó József javaslatot tesz Szekó Józsefné bérére” – típusmondat egy mohácsi testületi ülésen – írja a Pécsistop. A lap szerint a fideszes polgármester felesége a városházán dolgozik és a helyi hőszolgáltatót is vezeti, ahová havi 470 ezerért nem jár be.

Szekó Józsefné a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője, egyben városfejlesztési osztályvezető-helyettes a városházán. Férje, Szekó József Mohács fideszes polgármestere.


Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

Idézet egy 2012 januári képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből, kommentár nélkül:

“A Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezetőjének 2011. évi alapbére, prémiuma Szekó József ismerteti, hogy Szekó Józsefné ügyvezető bérét az előterjesztés szerinti 4,5%-kal javasolja emelni, a prémiumfeladatokat az előterjesztés szerint javasolja meghatározni. Kérdés, hozzászólás nincs, a Képviselő-testület 10 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a következő határozatot hozza:

61/2011. (IV.29.)Kh. Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbéréről és prémiumfeltételeiről Mohács Város Képviselő-testülete Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbérét és prémiumfeltételeit az alábbiak szerint hagyja jóvá:

A Mohács-Hő Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbére 470.000 Ft/hó (4,5% emelés).

A 2011. évben maximálisan elérhető prémium összege az éves alapbér 50%-ában kerül meghatározásra…”

A lap úgy tudja, hogy a polgármester felesége osztályvezető-helyettesi fizetését is felveszi a városházán, ennek összege egyelőre nem ismert.

Megpróbáltuk elérni Szekó Józsefnét az általa vezetett hőszolgáltatónál, de a telefont felvevő ügyintéző azt mondta: nincs bent. Majd azt: “Nem szokott bejárni a céghez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik