Belföld

Átadták a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket

A pályázat Kárpát-medencéért Nívódíját Radetzky Jenő miniszteri biztos, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vehette át.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj fővédnöke beszédében kiemelte: a magyar gazdaság a nemzetközi piacon csak akkor lehet sikeres, versenyképes, ha magas hozzáadott értékű termékeket, valamint szolgáltatásokat állít elő és exportál.

A Magyar Termék Nagydíj esetében a pályázat célja az idén is az volt, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű, Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint emelje a fogyasztóvédelem színvonalát.

Az Országgyűlés alelnöke a paralimpia legutóbbi magyar érmeit, illetve a nyári olimpián elért sikereket felidézve kiemelte: a világgazdaság is hasonlít a nemzetközi sporteseményekre, bár eltérőek a sportolók feltételei, felkészülésének lehetőségei, csak az elért teljesítményre figyelnek, akárcsak a világgazdaságban az országok versenyképességére.

Bencsik János fideszes képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja, az energetikai albizottság elnöke hangsúlyozta, “a fejlődést a jövőben nem lehet a természeti erőforrások korlátlan felhasználására, a társadalmi erőforrás-megújító intézményrendszer leépülésére, illetve az ország eladósodására alapozni”, ezért is fontosak azok a fejlesztések, eredmények, amelyek a Magyar Termék Nagydíj pályázat révén válnak ismertté.

A Magyar Termék Nagydíj pályázatra minden természetes és jogi személy, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség pályázhatott. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhetett, illetve arra is volt lehetőség, hogy többen közös pályázattal induljanak.

A pályázatok elbírálása többfordulós értékeléssel történt. A zsűri fokozottan vette figyelembe a hazai és nemzetközi piacokon való versenyképességet, az áruk, szolgáltatások megfelelőségét, az energiatakarékosságot, környezetbarát megoldások alkalmazását a gyártás során, a fogyasztónak kínált előnyöket, a fogyasztóvédelmi törvény előírásainak teljesítését.

A legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet és ezzel együtt a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy egyéves díjmentes használatát.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj elismerést idén a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. nyerte el, több évtizedes újító tevékenységéért, amellyel hozzájárult, hogy a betont a legszélesebb gazdasági területen alkalmazzák.

A Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat a Poli-Farbe Vegyipari Kft. nyerte el, a Poli-Farbe Policolor ásványgyapot hőszigetelő rendszerért, mely mérhető módon járul hozzá a környezet védelméhez, az energiatudatos környezet kialakításához.

A Magyar Termék Nagydíj Innovációért Nívódíj elismerést a Bábolna Környezetbiológiai Központ Kft. nyerte el, a rágcsálóirtó szerekkel kapcsolatos tevékenységért.

A pályázat Kárpát-medencéért Nívódíját Radetzky Jenő miniszteri biztos, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vehette át, több évtizedes, a Kárpát-medencei térség összefogása és gazdasági növekedése érdekében kifejtett munkájáért.

Az ERGOTOP Kft. a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Emlékdíját kapta a magyar termékek és a Magyar Termék Nagydíj pályázat díjazottainak határon túli bemutatásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik