Belföld

Szerdáig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

érettségi (érettségi)
érettségi (érettségi)

A jelenlegi rendszerben az október-novemberi időszakban nemcsak a tavaszi sikertelen vizsgákat lehet kijavítani, hanem úgynevezett előrehozott érettségit is lehet tenni.

2011-ben a vizsgák 49 százaléka volt ilyen, 16 százalékuk normál rend szerinti, s csupán 14 százalékuk volt javító vizsga.
Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, kiegészítő, illetve ismétlő vizsgán vehetnek részt, 2011-ben együttesen a megmérettetések 10 százaléka volt ilyen. Lesznek továbbá szintemelő vizsgák – ezek aránya tavaly ősszel körülbelül 8 százalékot ért el – és pótló vizsgák is.

Azok a diákok, akik tanulói jogviszonyban állnak valamelyik középfokú intézménnyel, az arra kijelölt iskolákban jelentkezhetnek érettségire, és ott szerezhetik be az ehhez szükséges űrlapot is. A többi vizsgázni szándékozó a kijelölt középiskolák egyikébe vagy valamelyik megyei, fővárosi kormányhivatalba adhatja be jelentkezését. Utóbbiak használhatják az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) lévő “elektronikus” űrlapot is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik