Belföld

Nyelvtudás: Európa szégyenpadján

nyelviskola (nyelviskola)
nyelviskola (nyelviskola)

A magyarok 35 százaléka beszél legalább még egy nyelven. Pénteken kezdődik a Nyelvtudás Hete.

Egy idén végzett európai uniós felmérés szerint a magyar lakosság mindössze 35 százaléka vallja azt, hogy beszél egy idegen nyelvet. Ezzel az aránnyal az uniós rangsor végén kullogunk. Ezen az elkeserítő helyzeten kíván változtatni a Nyelvtudás Hete programsorozat, amely szeptember 7-9-ig a Millenárison szervezett Nyelvparádéval – a nyelvtanulási lehetőségek vásárával – veszi kezdetét. Itt nemcsak az újdonságokról értesülhetnek a tanulni vágyók, hanem ki is próbálhatnak nyelvvizsgát, nyelvórát, internetes tanulási lehetőségeket és technikai újdonságokat.

Ezután szeptember 15-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az ország közel 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat, ahol a minőségi szolgáltatást nyújtó nyelviskolák teljes körű segítséggel és tanácsadással várják a nyelvtanulás iránt érdeklődőket. Az eseménysorozat szeptember 15-én a Nyelvtudás Napja rendezvénnyel ér véget.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) elindítja „Hello, tourist!” elnevezésű akcióját is: felkészült nyelvtanárok az ország számos pontján járókelőket megszólítva, 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják nyelvtanulásra bírni az utca emberét. Nem titkolt célja az egyesületnek, hogy megmutassa: nyelvet tanulni nem annyira nehéz, mint gondolnák, és érdemes bármikor elkezdeni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik