Belföld

Nem lesz egységes taxis tarifa – egyelőre

kék taxi (kék taxi, taxi, )
kék taxi (kék taxi, taxi, )

A főpolgármester egyelőre nem terjeszti be a taxirendeletet, így egyelőre nem lesz előírás a bankkártyás fizetés, a légkondi és a fix ár sem.

Nem terjeszti be a fővárosi taxirendelet-tervezetet Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedden. Szűcs Somlyó Mária elmondta: a főpolgármester levélben tájékoztatta az Országos Taxis Szövetséget, hogy az egyeztetések folyatatódnak, és szeretné megnyugtatóan rendezni ezt az ügyet.

Előzőleg az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke levélben fordult Tarlós Istvánhoz, arra kérte a főpolgármestert, hogy a szakmai és érdekképviseletek többségi támogatása nélkül ne terjessze be a jelenlegi formájában a módosított taxirendeletet a Fővárosi Közgyűlésnek. Az OTSZ vezetője szerint a tervezetből hiányoznak azok a garanciák és feltételek, amelyek megnyugtató módon pótolják a jelenleg is érvényben levő taxirendelet súlyos hiányosságait.

A rendelettervezet a testület június végi ülésének napirendjén is szerepelt, de a főpolgármester visszavonta a javaslatot arra hivatkozva, hogy még további egyeztetések szükségesek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte: a szabályozás célja, hogy indirekt módon szabályozzák a taxik számát, kötelezővé tegyék a bankkártya elfogadását, a légkondicionáló meglétét, továbbá döntenek az egységes arculat, az egységes nappali és éjszakai maximumár vagy egységes hatósági ár bevezetéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik