Belföld

Íme „multiváros” új lakói

Gombamód nőnek ki a földből a hiper-, szuper-, gigamarketek Győrben. Még a városban élőket is meglepi, hogy mennyit halad előre egy nap alatt egy fejlesztés.

Alig néhány hónapja, még csak törmelékkupacok borították a Fehérvári út, Vágóhíd utca kereszteződését, most pedig már állnak a barkácsáruház falai. Hétfőn este még 10 órakor is dolgoztak a munkagépek a tereprendezésen, mindezt azért, hogy a határidőhöz mérten, már 2013 tavaszára megnyithasson az OBI. A 8 ezer négyzetméteres létesítmény, 80 új munkahelyet teremt a jövőben, a beruházás részeként pedig a cég közlekedésfejlesztési programot is megvalósított, közel 1 milliárd forint értékben. A lámpás csomópontot a napokban már át is adták az arra közlekedőknek, ami azért is örvendetes, mert ez a szakasz hosszú évek óta problémás volt a forgalom lebonyolítását illetően.

A gyárvárosi OBI-val párhuzamosan Marcalvárosban is sorakoznak a betonfalak, ott a Lidl élelmiszerlánc újabb üzlete épül, két vetélytársa, a Spar és a Tesco szomszédságában. A területen is látványosak a változások, napról-napra egy újabb elem kerül a helyére.

Multiváros tehát bővül, az Auchan is kopogtat, és még ki tudja, milyen társaságok vetik meg a lábukat Győrben, ahol úgy tűnik, van igény az áruházakra, szupermarketekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik