Belföld

4 milliós fény a baráti éjszakában

Az önkormányzat és a Vill-Korr Hungária Kft. jóvoltából újabb fejlesztés valósulhatott meg a Győrújbaráti Gyermektáborban. Most a 30 éves lámpákat cserélték le a kemping területén.

Folyamatos felújításra szorul a Győrújbaráti Gyermektábor. Tavaly 8, ebben az évben pedig 6 faházat renováltak, mindezt támogatásokból. A Vill-Korr Hungária Kft. vezetője, Gasztonyi László régóta szívügyének tekinti, hogy a fiatalok komfortos környezetben pihenhessenek, ezért az egyik ház felújításán túl most az elavult, 30 éves lámpatestek cseréjét is elvégezte a cég. A költségeket a társaság az önkormányzattal közösen, 50-50 százalékos arányban fedezte. „A várossal van egy közvilágítási keretszerződésünk, ennek egyik állomásaként végeztük el a mostani munkálatokat. Közel 50 higanygőzlámpa helyett építettünk be fémhalogén izzókat, melyek kevesebbet fogyasztanak, tehát költséghatékonyak, így a tábor éves szinten 250 ezer forintot spórolhat meg” – mondta Gasztonyi László, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója.

„A tábor kihasználtsága továbbra is 100 százalékos, 10 turnusban 2700 gyermeket üdültettünk ezen a nyáron, és ami ennél is fontosabb, hogy országos szinten is a legjobb áron táborozhattak a baráti kempingben a fiatalok” – ezt már dr. Somogyi Tivadar tette hozzá a kempingben megtartott sajtótájékoztatón. Az alpolgármester elmondta: a beruházás 4 millió forintos kiadást jelentett, de hála az összefogásnak, a költségek ezúttal is feleződtek.

Bár a szezonnak már vége, az mindenképpen lényeges, hogy már most üzemben vannak az energiatakarékos lámpák, hiszen így nő a biztonság, és a számlákon is már egy kisebb összeg fog szerepelni a jövőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik