Belföld

Újra beindult az élet a Fiskális úti rendelőben

A gyermek- és felnőttháziorvosok a megszokott rendelési időben várják a betegeket.

Az első rendelési napon nemcsak a betegek keresték fel az újra megnyílt Fiskális úti rendelőt, hanem azok a páciensek is betértek, akik csak kíváncsiak voltak, milyen lett a megszépült környezet. Az épület földszintjén a gyermekorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot, míg az emeleti részben a felnőtt háziorvosi rendelőket alakították ki. Az akadálymentesítés is megtörtént, hiszen a „beszélő” lifttel a kerekesszékkel és babakocsival érkezők is könnyen megközelíthetik az épület minden részét, a Braille-írással feltüntetett információk pedig a látássérülteknek segítenek a tájékozódásban.

„Több mint 90 millió forintból, az Új Széchenyi Terv támogatásával újult meg és bővült ki a rendelő, amellyel jelentős lépés történt az öreghegyi fejlesztésekben – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi tanácsnok. – Modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő rendelő született. Az európai uniós pályázaton nyert pénzt Székesfehérvár önkormányzata 50 millió forinttal kiegészítette, ebből tudtuk ilyen színvonalon megépíteni a rendelőt.”

„Az öreghegyiek és az itt dolgozó orvosok is régóta várták a felújítást. Az épület használata során kiderül majd, hogy szükség van-e módosításokra, átalakításokra ahhoz, hogy még komfortosabb körülmények között fogadhassák a betegeket – mondta Horváth Miklós Csaba képviselő. – A következő nagy feladat még, amit rövid időn belül meg kell oldani, az a parkolóhelyek számának bővítése. Erre már készülnek a tervek.”

Dr. Füller Mária gyermekgyógyász főorvos elmondta, kiváló körülményeket teremtettek az itt dolgozó orvosok számára, a felújított és bővített épületben és a gondozott kerttel. „Meglepetés volt számunkra, hogy nemcsak a helyiségek szépültek meg, hanem új bútorokat és számítógépeket is kaptunk.”

A felnőtt-háziorvosi rendeléseket fent az emeleten helyezték el, két rendelővel négy körzetet látnak el, váltott műszakban. Dr. Végh Valéria felnőttháziorvos is örömét fejezte ki, hogy elkészült az új épület, és teljesen akadálymentessé vált. A háziorvos kiemelte, hogy tágas betegvárókkal, korszerű bútorzattal fogadják a betegeket, és új műszereket is kaptak, köztük egy defibrillátort, ami életet menthet.

Dr. Kósa Zsuzsanna felnőttháziorvos kiemelte: az emeleti rendelők mellett egy külön vizsgálót alakítottak ki, ahol az EKG-gép kapott helyet. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a Fiskális úti rendelőkben dolgozó háziorvosok továbbra is a megszokott rendelési időben várják a betegeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik