Belföld

Rendőröket vitt Pintér Miskolcra

Pinter-Sandor-Miskolcon(960x640).jpg (pintér sándor, )
Pinter-Sandor-Miskolcon(960x640).jpg (pintér sándor, )

Új munkalehetőséget is ígért, a város polgármesterével együtt.

Miskolc közbiztonsága jelentősen javult, a városban csökkent a bűnözés, 30 százalékkal kevesebb rablást, illetve lakásbetörést követtek el – mondta Pintér Sándor hétfőn a megyeszékhelyen. Ahhoz, hogy elérjék ezt az eredményt, 192-vel növelték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség létszámát, közülük 31-en kerültek a miskolci kapitánysághoz – tette hozzá.

A folytatásban tovább gyarapszik a készenléti rendőrség létszáma, de ahhoz, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket, a foglalkoztatás növelésére is szükség van. A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy Miskolc egymilliárd forintot kapott a közfoglalkoztatásra, emellett a 26-os út megépítése nemcsak az itt élők közlekedését segíti majd, hanem munkát is ad.

További munkalehetőségként említette a szirmabesenyői büntetés-végrehajtási intézet bővítését. Négyszáz új állás jöhet létre Miskolcon a 112-es telefonközpont létrehozásával. Oda futnak be majd a katasztrófavédelmi, tűzoltósági és a rendőrségi segélyhívások. Két ilyen központ lesz az országban, a másik Szombathelyen – fűzte hozzá.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz) elmondta, hogy 65 millió forint támogatást nyújt a miskolci önkormányzat a helyi rendőrségnek. Hétfőtől Miskolc legfrekventáltabb területein négy rendőr járőrpár, valamint hat rendőr, közterület-felügyelő pár kezdi meg a szolgálatot. A külterületeken – a nyolc mezőőr mellett – lovas mezőőrség kezdte meg munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik