Belföld

Biztonságban az iskolába jövet-menet

Kezdetét vette a 2012/2013-as tanév. Ma reggel valamennyi általános és középiskolában reggel nyolckor becsengettek. A nyári szünetet követően azonban ez nemcsak az iskolás gyerekek és szüleik életében hozott változást, hanem a közlekedésben is.

Németh-Kész Mónika a Fehérvár24-nek elmondta, hogy ilyenkor a közúti forgalom megnő, illetve az iskolák környékén is nagyon sok gépkocsi jelenik meg, a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében az iskolakezdés idején különös figyelmet fordít az iskolák közelében lévő gyalogátkelőhelyek biztosítására. Évek óta hagyomány, hogy a tanévkezdéskor a rendőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelet munkatársaival közösen segítik a diákok, illetve a tanárok biztonságos iskolába jutását.

Ez a mai napon sem volt másképp. Fejér megyében több mint nyolcvan iskola környékén segítették az egyenruhások a közlekedést. Az iskolába való eljutáson túl azonban a hazajutást is segítik. Így a rendőrök a tanórák végeztével is az iskolák közelében lesznek, segítve a gyerekek úton való átkelését.

A rendőrséggel kialakított jó kapcsolatról, valamint az iskolában megjelenő „rendőr bácsik” kapcsán a gyerekekben kialakult pozitív képről számolt be a sajtó képviselőinek Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgatója. Mint hangoztatta, az eddigiek során kialakított konstruktív együttműködés remélhetőleg a jövőben is folytatódni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik