Belföld

A szocialisták megbuktatták Tarlóst

Tarlos-Istvan(2)(210x140)(3).jpg (Tarlós István)
Tarlos-Istvan(2)(210x140)(3).jpg (Tarlós István)

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint megbukott a budapesti városvezetés, a fejlődés megtorpant, és több probléma van jelenleg, mint az önkormányzati ciklus kezdetén.

Horváth Csaba hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ha Tarlós István főpolgármester emelt fővel akar távozni, a budapestiek érdekeit szolgálva kell folytatnia munkáját a ciklus végéig, s választ kell adnia számos kérdésre.

A szocialista politikus ide sorolta a BKV-t, a dugódíjat, az egészségügyet, a kultúrát és a fővárosi közbeszerzések ügyét.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője választ vár arra, hol tart a dugódíj kérdése, továbbá arra, hogy a városvezetés “csak új adókból vagy a kormánytól kikényszerített forrásokból kívánja finanszírozni” a közösségi közlekedést.

A kulturális élet változásai kapcsán Horváth Csaba kifogásolta az Újszínház ügyét, amelyet szavai szerint Tarlós István maga idézett elő azzal, hogy kinevezte “Csurka vazallusát”, Dörner Györgyöt, aki a “gyűlöletkeltés politikáját kívánta színpadra állítani”.

A fővárosi szocialista képviselőcsoport vezetője szót emelt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházásának egyik projekteleme ellen is, amelynek közbeszerzési eljárásában egy kétmilliárd forinttal drágább ajánlat nyert. Jelezte, hogy ebben a hatósági utat végig kell járni.

Horváth Csaba azt mondta: a városvezetés megbukott, a mostani politikának nem lehet és nem lesz folytatása, de egy tisztességes embernél minimumkövetelmény, hogy emelt fővel távozzon, így arra kérte Tarlós Istvánt, hogy esküjét megtartva, a budapestieket szolgálva végezze munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik