Belföld

8100 iskolás körmöl Győrben

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, hétfőn reggel 8 órakor megkezdődött a 2012/13-as tanév az oktatási intézményekben. Győrben, 8100 általános iskolás kezdte meg tudástára bővítését.

Vasárnap este szinte az összes városban működő általános iskolában megtartották az évnyitót. Persze a gyerekek a szemesztert záró ünnepségekhez képest, jóval kisebb lelkesedéssel lépték át az intézmények kapuját, sokszor egy-egy új osztálytárs, vagy a régi barátok viszontlátása sem hozta meg a várva várt jókedvet. De ezek csak a kezdeti nehézségek, a szülők többsége szerint ezen a gyerekek pár nap alatt átlendülnek. „Most még szomorú, nem tudja mi vár rá, de az ovit is hasonlóképpen kezdtük, aztán persze nem volt semmi probléma” – mesélte egy anyuka a Győr24-nek, a Fekete István Általános Iskola évnyitóján, ahol ebben az évben 670 kisgyerek folytathatja, vagy kezdheti meg tanulmányait.

Az összesített adatokat tekintve is jól áll városunk, hiszen szeptember 3-án 8100 általános iskolás, ebből 1500 elsős vette hátára az iskolatáskát. Az intézmények többségében az első napok lazán telnek, csak néhány osztályfőnöki óra, vagy ismétlés vár a kicsikre, ami azért is fontos, mert így könnyebben felvehetik újra a ritmust, és megbarátkozhatnak a ténnyel, hogy most újra itt áll előttük több mint 180 nap, amit a legjobb tudásuk szerint teljesíteniük kell. Persze egy biztonságos háttérrel a diákok is egyszerűbben veszik az akadályokat. „A diák, a tanár és a család hármasa hozza azt ki a tanulóból, ami aztán az ellenőrző könyvben visszaköszön. Remélem, hogy a feketések nemcsak a nevelőktől, hanem a szülőktől is megkapják a támogatást, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy jó jegyeket szerezzen a gyerek” – mondta Kaszás Lászlóné, a vuksuli igazgatója.

A hétfői nap zökkenőmentesen telt a győri iskolákban, délután még – köszönhetően persze a nyár utórezgésének – a játszóterek is megteltek. A gyerekek most még minden pillanatot megragadnak, hogy egy tanulásmentes övezetben töltsék szabadidejüket, és ezt meg is tehetik egészen addig, amíg nem kapják meg az első házi feladatokat, hiszen akkor már változni fog az időbeosztás és a prioritás. Persze első körben ez is a család, a szülő felelőssége…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik