Belföld

Partra vetett bóják a győri strandon

Vége a nyárnak, bezárt a legnagyobb győri szabadstrand. Strandfotóink helyszínén, az Aranyparton jártunk, ezúttal viszont nem bikiniben, hanem esőkabátban.

Üres a homokos plázs a Mosoni-Duna partján. A napfürdőzők ezen a hétvégén már nem élvezhették a nap simogató sugarait, hiszen a naptári dátumhoz igazodva beköszöntött az ősz. Ez a forgalmon is meglátszott, a mindig zsúfolt beach-en szombaton szinte senki nem volt, éppen csak két kajakos gyakorolt a parton. Az itt üzemelő szórakozóhely tulajdonosa is egy kupacba gyűjtötte a napozó ágyakat, s bár az ötkarikás játékokat sugárzó óriás kivetítő még a helyszínen van, már csak néma üzemmódban várja szomorú sorsát, az elszállítást.

A GYŐR-SZOL Zrt. augusztus végéig biztosította a vízben tartózkodás biztonságos feltételeit az Aranypart I. és Aranypart II. területein. Szeptember 1-jétől viszont mindkét szabad strandon tilos a vízben tartózkodás. A társaság munkatársai a vízmélységet és a fürdési helyet jelző bójákat, az életmentő csónakokat és más eszközöket hétfőn raktárba szállítják, és a fürdőházat is lezárják.

A mindig pezsgő part legközelebb jövő nyáron nyitja meg kapuit a fürdőzök előtt, addig pedig már csak az emlékekben lubickolhatnak a győriek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik