Belföld

Még rengeteg hely van az utolsó, ingyenes tiszai öko-kalandtúrára

Még 350 jelentkezőt tudnak fogadni a nem mindennnapi, Szeged-Szolnok közti, ingyenes Tiszavölgy Kalandtúrára. De mi is várható pontosan?

Szeptember ötödikéig még bárki jelentkezhet a Tiszavölgy Kalandtúra záróakkordjára, amely szemptember 7-9-ig, péntektől vasárnapig tart – értesítette ma délelőtt a Szeged24-et nagyszabású, nyári uniós rendezvény sajtófőnöke. Kéky Kira elmondta: a jelentkezőknek csak kerékpárt kell maguknak vinniük, sem a szállásért, sem az ellátásért, sem a kalandokért nem kell fizetniük, sőt még ajándékot is kapnak.

A várható eseményekről szólva Kéky Kira arról tájékoztatott: a túra Szolnokról indul, és egy “belvárosi challenge” keretében a résztvevők bebarangolják a Gulyás fesztiválra készülő város nevezetességeit. Ezután felkeresik a katonai repülőmúzeumot is. Rákóczifalván ismerkedés lesz a kuruc hagyományokkal, és megnézik (saját macijainkkal bővítve) a Macimúzeumot.

Az első éjszakai szálláshely egy gyógymedencés kempingben lesz, ahol még éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség. Utána Tiszakécskén szüreti hangulattal és helyi termékekkel várák a helyiek a túrázókat.

Emellett a kalandok során a túrázók kenuznak majd a Kurczán, ellátogatnak a tűzoltó- és a vasúttörténeti kiállításra Szentesen, találkoznak fafaragóval Csongrádon, és azt is megleshetik, hogyan készül a híres halasi bicska.

A második éjszakai szállás Ópusztaszer mellett lesz, így természetesen kirándulást is szerveztek az emlékparkba is -sorolta a sajtófőnök. Kéky Kira hozzátette: “Mindszenten vizes játékok várnak ránk, Mártélyon pedig erdészek és természetvédelmi szakemberek mutatják be a Mártélyi tájvédelmi körzetet. Hódmezővásárhelyen – mielőtt célba ér a Tiszavölgy Kalandtúra – még meglátogatjuk a múzeumokat és az egyik fazekas iparművészt is. Természetesen minden kalandtúránál elmaradhatatlan a kalandpálya, ebben minden nap lesz részünk, és kóstolunk majd a helyi ízeket, sütünk kenyérlángost, kalácsot, és lesz kecsekesajt is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik