Belföld

Kínában is szerzett barátokat a legszebb magyar lány

A kínai világversenyről is úgy tért haza Cserháti Tamara, ahogy elindult Győrből: szerényen, csinosan és barátságosan. A szépség elsőként hozott haza díjat a Miss World-ről.

Szívesen fogadta a Győr24 szerkesztőségét Cserháti Tamara győri otthonában, aki nemcsak a képernyőkön, hanem a magánéletben is mindig mosolyog és elbűvöli környezetét. Ez talán annak is köszönhető, hogy a hírnév ellenére is ember tudott maradni, aki nemcsak hogy nagyon csinos, de barátságos is. Tamara 5 hetet, egészen pontosan 33 napot töltött Belső-Mongóliában, most a kint szerzett szakmai tapasztalatairól és élményeiről kérdeztük.

Azért 5 hét valljuk be nem kis idő: hogyan emlékszel vissza a kínai útra és a versenyre?

Cserháti Tamara: Fantasztikus heteket töltöttem el Kínában. A legnagyobb élményem a sivatagi túra volt, hiszen még életemben nem jártam sivatagban. Reggel, napfelkeltekor egy tevegeléssel kezdtünk, majd a naplementében bikinis fotózáson vettünk részt. Ez volt a legszebb élmény, amire visszaemlékszem, illetve az, amikor Sanghajba látogattunk, ahol felvittek minket egy óriás rádiótoronyba. Gyönyörű volt a panoráma, beláttuk az egész várost.

Mennyire volt fárasztó a több mint 30 napos kint tartózkodás?

Cs.T.: Nagyon fárasztó volt, hiszen reggeltől-estig programok voltak, egy perc szabadidőnk nem volt. Napi 5-6 órákat aludtunk, de egyébként a végén már teljesen hozzászoktunk ehhez a ritmushoz. Azért is jó, hogy most volt a verseny, mert így legalább itthon is folytathatom tovább a hajtást, nem zökkenek ki a feszített tempóból.

Melyek voltak azok a kötelező feladatok, amiket a leghúzósabb programok kategóriájába sorolnál?

Cs.T.: Talán a legérdekesebb része az estélyi ruhás tour volt, ez volt ugyanis az egyetlen fellépés, amelyet 1 hónapon keresztül gyakoroltunk. Ugyanazt a koreográfiát minden nap, nos ez egy kicsit monoton volt. Illetve az mindenképpen sok energiát vett el, amikor reggel elindultunk valahova és este 10-kor értünk vissza a szállásra, fáradtan, kimerülten, de akkor is még elvittek minket vacsorázni vagy különböző programokat szerveztek még éjszakára is.

A lányok kedvesek voltak? Kötődtek örök barátságok?

Cs. T.: A lányok nagyon aranyosak voltak, talán a szobatársammal, a szlovén szépséggel kötöttem a legszorosabb kapcsolatot, de nagyon jó viszonyt alakítottam ki a dominikai, az indiai, az izraeli és a kanadai versenyzővel, velük a közösségi portálokon is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a verseny óta.

Volt rivalizálás köztetek?

Cs. T.: Egyáltalán nem! Sőt, köztük még a versenyről sem esett szó, a nagy napról nem beszéltünk soha. Inkább egy nyaralásnak fogtuk fel, és annak örültünk, hogy milyen jó, hogy megismertük egymást és együtt tölthetjük ezt a több mint 1 hónapot.

Magyar lányként először hoztál haza díjat a világversenyről. Mit kell tudni erről az elismerésről?

Cs. T.: Ez a Miss Designer Fashion Awards díj. A versenyt egy divatbemutató keretein belül rendezték meg, mind a 126-an elindultunk rajta és mindenki a saját országának, és annak egy divattervezőjének a ruháját öltötte magára. Én Benes Anita egy igazán különleges munkáját viselhettem, egy fehér, letisztult, gyönyörű estélyi ruha, a top része Swarovski kristályokkal van díszítve. Őszintén: nem gondoltam volna, hogy én kapom ezt a címet, hiszen rengeteg gyönyörű darab volt, volt 20 millió forint értékű ruha, de volt akinek 25 kilós volt az öltözéke, de éppen ezért nagyon örültem, hogy mégiscsak én kaptam meg ezt a díjat.

Mikor hazaértél Kínából, mi fogadott itthon?

Cs.T.: 19-én hajnali háromkor értem haza, 20-án már indultam vissza Budapestre, hiszen másnap ott volt egy fotózásom, ami hajnali 1-ig tartott. De utána is folytatódott a pörgés, hétvégén egy három napos rallye-n vettem részt, most pedig itt vagyunk a következő héten és ugyanez a helyzet, nincs megállás. Egyelőre nem látom a munkák végét, de ennek örülök, remélem, hogy ez az egy év így fog telni…

fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Olvasói sztorik