Belföld

Forgószínpad 42 ezer csavarból

Közel 2 hónapos megfeszített munkatempó eredményeként elkészült a Győri Nemzeti Színház főszínpada. A forgó játékteret 30 éve nem újították fel.

Óriási kihívás volt cégünk számára ez a feladat, hiszen 60 nap alatt kellett újraértelmezni és átépíteni a győri teátrum színpadát. 2 műszakban dolgoztunk folyamatosan, hogy tudjuk tartani a határidőket. Nagy volt az izgalom, hiszen ez egy presztízs munka is egyben, de ma már örömmel mondhatom, hogy kész a színház játéktere” – mondta a Győr24-nek Miklósy Lajos, a színpad felújítását végző társaság, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezető igazgatója.

A Győri Nemzeti Színház alakulása óta, azaz több mint 30 éve nem történt hasonló beavatkozás a nagyszínpadon, most azonban a padló fa- és vas szerkezetét is kicserélték és felújították, valamint az elektromos vezérlést is modernizálták. Összesen 690 négyzetméteren, két rétegben fektettek le faanyagot, a kötéseket pedig 42 ezer csavar biztosítja az aljzaton. Péntekre szinte már teljesen elkészült a forgószínpad, ott jártunkkor éppen lenolajjal kezelték a felületet. Szombaton aztán megkezdődhetett a fix, fekete festék mázolása is, közben pedig az elektromos berendezéseket is folyamatosan mozgatták a szakemberek, hogy azok újra bejáratódjanak az évad kezdésre.

Amennyiben a színház vezetőségének is megfelel, hétfőn szeretnék átadni a főszínpadot” – tette hozzá Miklósy Lajos. Így akár már jövő héten élesben is megkezdődhetnek a próbák a teátrum szívében, a közel 48 millió forintból megújult forgószínpad környezetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik