Belföld

Székesfehérvárra érkezik a Karaoke World Championships selejtezője

karaoke (karaoke, )
karaoke (karaoke, )

Világszerte közel 35 országból több mint 650 ezren indulnak évről évre a megmérettetésen. A székesfehérvári selejtezőt szeptember 15-én rendezik.

A karaoke, mint szórakozási forma még nincs két évtizede sem, hogy elindult Japánból. Mára meghódította az egész világot. Egyes ázsiai országokban a karaoke a mindennapi életforma részévé, igazi közösségi szórakozássá vált. Magyarországon is egyre népszerűbb ez a kedvtelés. A karaoke céges partik, hétvégi tréningek és családi események kiegészítő programjának is kiváló.

A Finnországból 2003-ban indult világbajnokságot egyre több nemzet részvételével rendezik meg. Világszerte közel 35 országból több mint 650 ezren indulnak évről évre a megmérettetésen. Hazánk számos pontján nyílt arra lehetőség idén is, hogy a lelkes és nagyon tehetséges amatőr énekesek zsűri előtt is megmérettessék magukat – mondta el Gábor Péter Yeti, a Karaoke World Championships Magyarországi igazgatója.

A székesfehérvári selejtezőt, amelynek támogatója és fővédnöke Székesfehérvár polgármestere, szeptember 15-én rendezik meg. A 19 órakor kezdődő versenyt dr. Cser-Palkovics András nyitja meg. „ Az elmúlt években már számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy nagyon sok tehetséges ember él ebben a városban. Mi megpróbálunk minden lehetőséget megragadni, és megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy ezeket az értékeket minél szélesebb körben megismerjék. Tettük mindezt akkor is, amikor tavaly megszerveztük a Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyt.” – hangsúlyozta a beharangozó sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette: „ Ez a karaoke világbajnokság is mutatja, hogy a szórakoztató műfajt is lehet olyan komolyan és megszállottan művelni, hogy az ember már nemcsak saját és barátai szórakozatására áll ki a színpadra énekelni, hanem vágyik a megmérettetésre. Remélem, sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, amelyet a székesfehérvári selejtező jelent.”

Szakonyi Balázs, a székesfehérvári esemény főszervezője kiemelte, hogy a versenyzőnek nincs más feladata, mint kiválasztani azt a dalt, amelyet a legszívesebben énekel és jelentkezik a fehérvári selejtezőre. Itt a szokásos karaoke csapat várja és bátorítja az indulókat, azzal a különbséggel, hogy az előadást egy minimum 3 fős zsűri értékeli. Mivel karaoke-ról van szó, a dalszöveg-tévesztés gyakorlatilag kizárva, de a zsűri árgus szemekkel figyeli majd az előadásmódot és a kisugárzást, és természetesen nyitott fülekkel az énekhangot.

Az elődöntőbe a középdöntők legjobbjai, országos szinten 60 versenyző kerül be. Az őszi, budapesti helyszínen egy ötfős szakmai zsűri választja ki 2012 legjobb magyar női és férfi karaoke hangjait, akik Magyarországot képviselhetik 2012. november 28 –a és december 1 –je között a Finnországban zajló  KWC (Karaoke World Championships) világbajnokságon.

A karaoke tehetségkutatóra bárki jelentkezhet, korhatár és nevezési díj sincs. A fehérvári szervezők a jelentkezéseket a menthol@upcmail.hu e-mail címre várják, de jelentkezni és csatlakozni a közösségi portálokon, valamint a helyszínen is lehet.

A székesfehérvári selejtező 2012. szeptember 15-én szombaton lesz a The Club West Side-ban 19 órától. A program szünetében fellép a székesfehérvári, első klipes rap előadó KRECK, a fehérvári hip-hop képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik