Belföld

Nem indul időben az uszoda

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 08. 31. 11:22

Az eredeti tervek szerint szeptember 1-jén kellett volna a fehérvári uszodát újraindítani, de az már biztos, hogy nem így lesz.

A székesfehérvári Csitáry Emil Uszodát minden esztendőben az augusztusi hónapban tartják karban. Ilyenkor végzik el azokat a munkálatokat, amiket látogatók jelenlétében nem végezhetnek el. Újítják az öltöző, zuhanyzó rendszereket, illetve kijavítják, felújítják a gépészeti elemeket, a medence burkolatokat. Így tervezték ezt 2012-ben is, de kavics (vagy kő?) került a gépezetbe.

Az uszoda munkatársai kiértesítették az egyesületek vezetőit, miszerint a szeptember 1-i újraindítás eltolódik. Az értesítésben megjelölt időpontot szeptember 10-re datálták. Információink szerint a csúszás fő okát a nagymedencét elválasztó szerkezet felújításának késedelme, a szükséges elemek pótlásának hiánya okozza, illetve más egyéb anyagok késedelmes szállítása.

Taubert Teréz az uszoda intézményvezetője elmondta, sajnos nem biztos, hogy a beszállítás késedelméről van szó, hanem inkább a megrendelés késedelmes leadásáról vagy annak hibás elindításáról.

Belső szakértői információink szerint a szeptember 10-re megadott időpont is karcsúnak tűnik, inkább szeptember 20-ra várható, hogy a Csitáry Emil Uszoda ismét teljes gőzzel, illetve vízzel működjön. Ez az érintett egyesületeknek is gondot fog okozni a felkészülésekben, illetve erre a hónapra az iskoláknak is át kell alakítania a testnevelési órák beosztását, hiszen közel három hét eshet ki, amennyiben a belső információ megállja a helyét. Ráadásul ez érinti az iskolásokat szállító autóbuszok ütemezését is, amelyek különjáratokkal adnak segítséget a diákoknak.

Taubert Teréz elmondta, hogy laikusként ha körülnéz az uszodában, akkor ő is bizonytalannak látja a szeptember 10-i indulást. Nem értek a felújításhoz, ezért a szakemberek által leadott szeptember 10-i nyitást kommunikálom mindenhova, és nagyon bízom benne, hogy ez így is lesz – szögezte le az intézményvezető. Elmondása alapján a medencét jövő hét szerdára már vízzel kellene feltölteni, hogy az ÁNTSZ gyorsított eljárással kivizsgálhassa azt péntekig (normális eljárással öt munkanapig tart a bevizsgálás, illetve annak eredményének kiadása). Eközben kell az öltözői, zuhanyzói blokkok felújítását befejezni.

Kérjük a székesfehérváriakat és a környéken lakókat, hogy holnap, szeptember 1-jén ne menjenek az uszodába! Szeptember 10-én visszatérünk a vizesblokkba.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.