Belföld

Idén is jön az Aranyanyu Díj

orvos (orvos)
orvos (orvos)

Újra meghirdetik a Richter Aranyanyu Díjat, amellyel az egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők munkáját ismerik el.

Idén is három kategóriában – pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó – várják a jelöléseket, melyeket október 10-ig bárki leadhat a www.terezanyu.hu weboldalon. A jelölők dolga egyszerű: egy személyes élmény leírásával kell bemutatniuk az általuk hősnőnek tartott pedagógust, orvosnőt vagy egészségügyi dolgozót, a történetben meg kell jelennie az elismerésre ajánlott Aranyanyu odaadásának, személyiségének, hivatása melletti elkötelezettségének.

A beérkezett jelölések alapján kiválasztott döntősök közül kategóriánként egy Aranyanyunak a szakmai zsűri döntése alapján ítélik oda a díjat és a 200 ezer forintos pénzjutalmat. A zsűri tagjai: Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, Kriston Andrea, az Intimtorna módszer kidolgozója, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője, és idén kibővült a csapat Dobó Kata színésznővel is.

A három, zsűri által választott Aranyanyu díjas mellett további hármat (kategóriánként egyet) pedig a közönség szavazatai alapján díjaznak majd.

A Rácz Zsuzsa író által alapított Terézanyu Klub és a Richter Gedeon Nyrt. 2011-ben hívta életre a kizárólag nőknek szóló Richter Aranyanyu Díjat. A páratlan kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése, valamint a hétköznapi hősnők elismerése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik