Belföld

A munkaügyi központ felkészült egy esetleges létszámleépítésre Dunaújvárosban

A munkaügyi mözpont dunaújvárosi kirendeltsége a Dunaferr-rel folyamatos kapcsolatban áll és felkészülve egy esetleges dolgozói létszámcsökkentésre, kidolgozta intézkedési tervét.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja részére a mai napig nem érkezett az ISD DUNAFERR Zrt. részéről a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 74.§ (1) bekezdésében előírt szándékbejelentés a csoportos létszámcsökkentésről – írja közleményében Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója. A munkaügyi központ dunaújvárosi kirendeltsége a céggel folyamatos kapcsolatban áll. A munkaügyi központ előzetesen kidolgozott egy intézkedési tervet, amelynek véglegesítéséhez azonban szükséges az érintett munkavállalók létszáma és foglalkoztatási csoportok szerinti megoszlása. Ezek az adatok kötelező kellékei a munkáltató szándékbejelentésének.

A munkaügyi központ felkészült arra, hogy szolgáltatásaival és támogatásaival segítse a leépítéssel érintett munkavállalókat. Felajánlja, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a gyár területén, ahol a munkavállalók tájékoztatást kaphatnak aktuális állásajánlatokról, a munkaügyi központ foglalkoztatási és képzési támogatásairól, munkavállalási, jogi, stb. tanácsadásban részesülhetnek. A leépítési szándék bejelentése és a munkavállalók adatainak beérkezése után kiemelt figyelmet fog fordítani az 50 év feletti vagy más okból hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezésére, foglalkoztatásuk támogatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik