Belföld

A józan céloknak mindig van hitele

A recesszióban is van hitel a vállalkozások számára, hangsúlyozza Büki Erzsébet, a CIB Bank mikrovállalkozások szegmensének vezetője, de mindehhez szükség van a bank és az adott vállalkozás közötti bizalomra.

A bizalom kialakulása olyan, akár a jó bor születése; idő, odafigyelés és türelem kell hozzá, de ha mindez megvan, annak az eredményét mindenki élvezi, érzékelteti Büki Erzsébet, mit jelent számára a partneri viszony.

Büki Erzsébet, a CIB Bank mikrovállalkozások szegmensének vezetője

„Nekem fontos visszajelzés az ügyfélkörünkben 2012-ben végzett kutatás, amelynek egyik beszédes adata, hogy az ügyfélszámunk stabil, az elmúlt gazdasági-pénzügyi nehézségekkel teli években is mellettünk döntöttek partnereink. A mikrovállalkozások több mint egyharmada öt évnél régebbi ügyfelünk. Ez csak odafigyeléssel és hosszú távú gondolkodással érhető el.

Az ügyfél oldali hűség felértékelődött az elmúlt években, és meghatározó az elhúzódó recesszióban is, ugyanis eleve jó alap egy hiteltárgyalásnál, ha a vállalkozás régóta az adott bank ügyfele, így a bank tapasztalta, „megélte” a vállalkozás elmúlt éveit, teljesítményét, és nem csak egy viszonylag rövid időszak kimutatásaiból indul ki. Új, tárgyi fedezet nélküli, szabad felhasználású folyószámlahitel-konstrukciónk, vagy új jelzáloghitel termékünk ugyanakkor olyan ügyfelek számára is kedvező kondíciókkal érhető el, akik nem itt vezették számlájukat az elmúlt évben, években, így elmondhatjuk, hogy a CIB Bank mind meglévő, mind az új ügyfelei felé nyitott a hitelezés tekintetében”, hangsúlyozza a szakember.

„Fontos, hogy egy vállalkozás vezetője időt és energiát szánjon a bankválasztásra és tájékozódjon a lehetőségekről, de váltani csak valóban indokolt esetben érdemes, éppen a korábban említett bizalmi viszony miatt. A különféle számlakonstrukciókra, számlavezetési díjakra, kedvezményekre és egyéb konstrukciókra pedig időről időre érdemes rápillantani, hiszen a pénzintézetek követik az ügyféligényeket, a piac változásait és igazodnak a jogszabályi környezethez is. A CIB Bank esetében többféle számlakonstrukció létezik, ennek az oka az, hogy tekintetbe vesszük a vállalkozások sajátosságait, eltérő céljait és ehhez mérten kínáljuk termékeinket, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A cél persze az, hogy ezek között könnyen tájékozódjon a vállalkozás vezetője. A CIB honlapján többek között egy nagyon egyszerűen használható díjkalkulátor található, amelynek segítségével ki lehet számolni, hogy az adott számlavezetési szokásokhoz milyen számlacsomag illik a leginkább. A legnépszerűbb számlacsomag díja ráadásul változatlan; egyfajta elismerése ez is a bizalomnak, amiről az elején beszéltem”, teszi hozzá a mikrovállalkozások szegmens vezetője.

Tippek
  • Állítsa be a kedvencek közé a releváns banki tartalmakat, honlapcímeket, és szánjon rá heti fél órát, hogy átfutja ezeket
  • Rögzítsen pár hasznos szót népszerű internetes keresőrendszerekben, így értesítést kap levelezőrendszerébe a cégét érintő hírekről, eseményekről
  • Szánjon havonta egy órát arra, hogy személyesen is felkeresi bankfiókját egy előre egyeztetett időpontban, és az ügyintézés mellett érdeklődjön személyesen is, vannak-e cégét érintő újabb lehetőségek

 

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik