Belföld

Nem tudni mikor folytatjuk az IMF-el

imf-delegáció (imf-tárgyalás, )
imf-delegáció (imf-tárgyalás, )

Még nincs új időpont az IMF-tárgyalások folytatására, de a Valutaalap képviselője szerint a költségvetés megerősítésére és szerkezetei reformokra lesz szükség.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról – mondta az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice washingtoni sajtóértekezletén az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést – tette hozzá.

Szűcs Tamás, az EU budapesti misszióvezetője is azt mondta csütörtökön a Dow Jones hírügynökségnek, hogy még nincs dátumuk a tárgyalások folytatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik