Belföld

Megváltozott munkahely: elindult a HelloWork.hu portál

Segítik a látássérültek munkához jutását a régióban.

Ahogy arról korábban a Fehérvár 24 is beszámolt, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány az elmúlt években több projektet is megvalósított a látássérült embereket tömörítő, illetve a számukra szolgáltatásokat nyújtó civil szervezeteknél. Fő cél, hogy a munkavállalók hatékony bevonásával a megváltozott munkaképességű emberek segítséget kapjanak a munkavállalás, képzés terén.

Az alapítvány Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alcoa Alapítvány támogatásával 2011-ben indította el „Megváltozott munkahely” című programját, melynek első szakasza zárult le a www.hellowork.hu portál bemutatásával és elindításával. A felolvasó programmal ellátott, akadálymentes állásközvetítő oldal segítségével kapcsolatot teremtenek a látássérült munkakeresők és a munkaadók között. A munkavállalók álláskeresési, képzési információhoz juthatnak, egyéni és csoportos tanácsadáson vehetnek részt, a vállalatokat, cégeket pedig többek között a megfelelő munkaerő kiválasztásában tudják támogatni. A projekt jelenleg elsősorban a Közép-dunántúli Régióra terjed ki, 2013-ig azonban országos szintre bővítené szolgáltatásait a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány.

A záró eseményen Róth Péteralpolgármester képviselte Székesfehérvár Önkormányzatát. Köszöntőjében hangsúlyozta: „Egyre nő – és reméljük így is marad – társadalmunkban annak az igénye, hogy a pőre gazdasági megfontolások mellett egyéb értékek is érvényre juthassanak a mindennapi életben. E tekintetben a civil szervezetek, azok szövetkezései egy-egy célért aközös fellépéseikkel igen sokat tudnak tenni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik