Belföld

Kész a csongrádi út kivezető szakaszának rekonstrukciója

A rekonstrukció összesen 343 millió forintból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg.

A 4519 jelű út felújított szakasza az M43-as autópályát köti össze Szegeddel. A rekonstrukciót a hatalmas átmenő forgalom indokolta, hiszen naponta átlagosan mintegy 9.000 gépjármű halad át ezen a mellékúton és a regionális hulladéklerakó is ezen útszakasz mellett helyezkedik el.

A felújítás során a közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium megerősítette a burkolatot, három helyen pedig a buszöböl is megújult. A külterületi szakaszon háromrétegű burkolaterősítést végzett el a kivitelező cég.
Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretében 192, összesen 1.265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújítása történhet meg. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forint megítélt forrás áll a projektgazda Magyar Közút Zrt. rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik