Belföld

Hídra hajtani tilos! – FOTÓK!

Csütörtökön sok sofőrt meglepetésként érte, hogy nem hajthatott fel a révfalui átkelőre. A Kossuth hidat két napra ismét lezárták, de csak a négykerekű járműveknek tilos az áthaladás.

84 millió forintból korszerűsíti az önkormányzat a Kossuth hidat. A belvárost Révfaluval összekötő átkelő felújítása igencsak időszerűvé vált, hiszen 1928-ban emelték a folyó fölé a szerkezetet, utoljára pedig 1953-ban építették át. A kivitelezési munkálatok idején, vagyis csütörtökön és pénteken a négykerekű járművek nem gurulhatnak át a munkaterületen, a kerékpárosok és a City buszok viszont igen. Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete napokkal a korlátozás előtt értesítette a lakosságot, hogy számítani lehet majd a kordonokra, ennek ellenére sokan felkanyarodtak a hídra. Persze sikertelenül, így egy gyors fordulás után újra célba vehették a rakparti utat.

A szakemberek a hídzár első napján úgynevezett homokbefúvásos módszerrel tisztították a vasszerkezet alját, de a tervek között szerepel a korábban leszakadt és megsérült hídvizsgáló kocsi pótlása is, valamint a kerékpáros sáv is kap egy piros felfestést. A rekonstrukcióval várhatóan szeptemberben végeznek, addig pedig marad a türelem kedves győriek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik