Belföld

Csókakői Várjátékok a barátság jegyében

Holnap, augusztus 31-én kezdetét veszi a XIV. Csókakői Várjátékok, ami ki is töltheti a családok, kirándulók, szórakozni vágyók hétvégéjét.

A várjátékok már szokásosnak mondható nyitókoncertjét idén a Republic együttes adja, pénteken 20 órakor, őket a Bill Kill utózenekar követi.

Szeptember 1-jén az I. András Király Lovagrend ágyúlövéseivel indul a szombati program egy kis bajvívással, lovagi tornával, majd 11 órakor a Szelídek névre hallgató zenekar ad koncertet középkori zenékből.

Fűrész György, Csókakő polgármestere 13 órakor nyitja meg hivatalosan a Csókakői Várjátékokat. A polgármester a Fehérvár24-nek elmondta, hogy a község mindenkit nagy szeretettel vár, családokat, kirándulókat, baráti társaságokat. Természetesen valamennyi, a múlt hétvégén Csókakőre látogató rendőrt is szeretettel várjuk, de javasoljuk, jöjjenek most civilben – ha tehetik, családjukkal –, és kapcsolódjanak ki, érezzék barátként magukat nálunk – mondta Fűrész György.

Ezt annál is inkább tehetik, mert Csókakő apraja-nagyja zenés műsorokkal készül a vendégek fogadására, ráadásul a Szent Donát Borrend idén is megválasztja a borkirálynőt.

A hivatalos érdemrendek, kitüntetések átadását követően 15 órakor királyi hétpróbát szerveznek gyermekeknek, Gasztonyi Dániel mestersolymász tart bemutatót, sólyomröptetést.

17 órától íjászok, kardforgatók és a Csókakői Hunok tartanak bemutatót a Sivatagi Álom Hastánc Együttes fellépése előtt. A néptáncon, népzenén túl a Győri Nemzeti Színház művészei a Túl az Óperencián című operett-musicalt adják elő.

21 órakor a csókakői Viking Zenekar ad koncertet a lézershow-val egybekötött tűztáncig és tűzijátékig.

Természetesen ott lesznek a kirakodóvásárosok, kézművesek, étek- és italadók is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik