Belföld

Autós üldözés Győr mellett – Audival menekült a csempész

Ezer karton adójegy nélküli cigaretta került elő abból a személygépkocsiból, amelyet autós üldözés után tartóztattak fel az 1-es autópályán a rendőrök és a vámosok. A járműre házilag barkácsolt rendszámot szereltek a menekülők.

Suller György Attila tájékoztatása szerint a magyar rendszámú Audit az autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán akarták ellenőrizni, de a parkolóba való beálláskor gázt adott. A járőrök megkülönböztető jelzést használva követték a gépkocsit, miközben értesítették a rendőrséget.

Az Audi elhagyta az autópályát, majd az 1-es főúton Győr felé ment tovább. Amikor a rendőrök megpróbálták megállítani, hátramenetbe kapcsolt, és egy földútra menekült, ahol megállt, vezetője pedig futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták.

A pénzügyőrök az autó hátsó ülésén letakarva ezer karton adójegy nélküli cigarettát találtak, amelyet lefoglaltak. Az átvizsgáláskor előkerült az autó eredeti cseh forgalmi rendszáma és forgalmi engedélye is, mivel az Audin lévő magyar rendszám hamis volt, műanyag lapra házilag ragasztott jelekből állt. Az elkövető egy cseh jogosítvánnyal igazolta magát, de elmondása szerint ukrán állampolgár.

A jármű vezetője ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik