Belföld

Új évad Bobby McFerrinnel

Hamarosan, egészen pontosan szeptember 21-én indul az új évad a Győri Filharmonikus Zenekarnál. A tavalyi sikereket és az idei célokat szerdán ismertette a társulat vezetősége.

Ahogy azt a szlogenjük is hirdeti, a Győri Filharmonikus Zenekar sportot űz a zenéből. A társulat sikeresen zárta a mögöttük álló évet, de a nyár is munkával telt, hiszen jelenleg is tartanak még a Richter Terem átalakítási munkálatai. „A nagy beruházások befejező állomásához érkeztek. Elkészült egy zongoratároló, ami azért is fontos, mert így nem kell folyamatosan cipelnünk az egyébként is drága, nehéz és értékes eszközt. De egy új hangszerraktárral, próba illetve konferenciateremmel, valamint egy alternatív, akusztikailag is rendkívül jó adottságokkal rendelkező, szekcionált próbáknak is megfelelő teremmel is gazdagodtunk, köszönhetően a városnak és a Győr-Szol Zrt-nek” – mondta Fűke Géza, az évadnyitó sajtótájékoztatón.

A filharmonikusok az idei szezontól is hasonló sikereket remélnek. „Úgy érzem, hogy folyamatosan, évről-évre fejlődik a csapatunk és ezt tükrözik a bérleteladások is. Már most is nagyon jól állunk, a Nikisch Artúr bérletből szinte az összes elkelt, de természetesen a többi csomag is keresett” – ezt már Berkes Kálmán, a társulat művészeti vezetője tette hozzá, aki már készül Japánba, hiszen csütörtökön indul a gépe az ázsiai országba.

Az együttes népszerűsége nemcsak a zenészek profizmusának köszönhető, hanem annak is, hogy a filharmonikusok oldalán mindig feltűnik egy-egy ismert világsztár. Ebben a szezonban például Bob McFerrin is a győriekkel koncertezik, március 16-án. De városunkba látogat Gilbert Varga, Kocsis Zoltán, és Baráti Kristóf is. „Nemcsak a zenekar számára presztízs értékű, ha egy nagy művésszel játszhat, hanem a város számára is, hiszen a komoly zene jeles képviselői szerte a világban hirdetik honlapjaikon, hogy Győrben fognak koncertezni. És ami még fontos, hogy jó tapasztalatokkal térnek haza, így büszkék lehetünk társulatunkra” – mondta Fűke Géza.

A Győri Filharmonikus Zenekar vendégszerepléseket is vállal, szeptemberben és októberben Ausztriában, novemberben a MÜPA-ban, áprilisban a bécsi Musikvereinben is bemutatkoznak Baráti Kristóffal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik