Belföld

Hét és fél tonna szemetet szedtek össze Győrben

A programok alatt szinte folyamatos takarításra volt szükség. A legnagyobb feladat a Városház tér és Szent István út környékén megrendezett szombat esti szuperkoncertet követően adódott.

Ezen a helyszínen szombaton éjszaka azért kellett gyorsan összetakarítani, hogy a rendőrség minél hamarabb meg tudja nyitni a forgalom előtt a főutat, ami a koncertet követően néhány órán belül meg is történt. Vasárnap reggelre a rendezvény többi helyszínén is kulturált köztisztasági állapotok fogadták a bornapokra érkező újabb tömegeket. A takarítás kitartott hétfőre is, a faházak bontásakor is került elő még szemét.

Városunk önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, ezért a nyárzáró fesztiválon is szelektív módon történt a hulladék gyűjtése. A hosszú hétvége programjának városi helyszíneiről a GYŐR-SZOL Zrt. összesen több mint 7,5 tonna hulladékot gyűjtött össze. A munkában folyamatosan 10-15 kolléga vett részt – írja közleményében a szolgáltató.

A programhoz kapcsolódóan a GYŐR-SZOL Zrt. a díszítésben is kivette a részét, a koncert lelátóinak környezetét tették szebbé nagyméretű dézsás örökzöld növényekkel és egynyári virágokkal beültetett virágládákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik