Belföld

A kerekesek miatt bontanak

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 08. 29. 08:18

Megkezdődött Győr kerékpárforgalmi hálózatának bővítése. Adyvárosban a kerekesek nagy örömére, már építik az érintett szakaszokat.

kerékpárút Győr (kerékpárút Győr)

Kicsivel több mint egy hónapja, még július közepén számolt be portálunk arról, hogy a közeljövőben 206 millió forintból, mintegy 10 százalékos önkormányzati önrésszel, 4 városrészben fejlesztik a kerékpárutakat Győrben. Ez összesen 6 kilométernyi új biciklispályát jelent, ami azért is örvendetes, mert a kisalföldi megyeszékhelyen egyre többen pattannak a drótszamarak nyergébe. Ez részben köszönhető annak is, hogy városi viszonylatban a bicikli abszolút felveszi a versenyt az autóval, vagy a tömegközlekedéssel, hiszen alig 20 perc alatt el lehet jutni a város egyik szegletéből, a másik végébe.

kerékpárút Győr (kerékpárút Győr)

Nos, a már említett nagyléptékű beruházás tényleges munkái a napokban elkezdődtek, a szakemberek már Adyvárosban, az Ifjúság körút és a Kodály Zoltán utca kereszteződésében, munkagépekkel hozzá is láttak a kivitelezéshez. „Sajnos a fejlesztés idején lesznek olyan területek, ahol esetleg a gyalogosokat, vagy éppen csak az ott élőket zavarhatják a beruházás körülményei, de szeretném a győriek türelmét kérni, hiszen az mindenképpen közös érdekünk, hogy egy jól használható, biztonságos kerékpárút épüljön ki városunkban. Mint minden útépítés, ez is zajhatással és esetenként forgalmi akadályokkal járhat, ezért közlekedjenek figyelmesen az erre járók, és ily módon segítsék a szakemberek munkáját!” – mondta a Győr24-nek Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője, aki az adyvárosiak szerint is sokat tesz azért, hogy fejlődjön a városrész.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.