Belföld

Rendőrök jelentek meg a TF-en

Rendőrök kezdtek vizsgálódni a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, Lasztovicza Jenő fideszes politikus gyermekének diplomabotránya ügyében.

A hvg.hu úgy tudja, kedd délután kettő órakor a titkárnője hívta ki a levelezős hallgatóknak tartott előadásáról Hamar Pált, a TF oktatási dékányhelyettesét azzal, hogy a rendőrség keresi. Hamarnak pár perccel később a tanulmányi osztályvezetőt, Hrabacsik Mihályt is be kellett rendelnie az egyetemre.

Az öt rendőr a lap információi szerint házkutatási paranccsal érkezett a karra, azt az egyetemi források fél 7-kor is megerősítették, hogy a rendőrök még mindig a TF-en tartózkodnak.

A hvg.hu úgy tudja, a rendőrök a júliusban kirobbant diplomabotrány hivatalos iratain túl a személyes levelezés dokumentumait is begyűjtik. Holnap a TF-en összdolgozói értekezlet lesz, melyre a felfüggesztett dékán, Tóth Miklós és az egyetem rektora, Szél Ágoston is hivatalos.

A testnevelési kar két hallgatója úgy vette át július közepén diplomáját, hogy az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. Egy harmadik hallgató is hasonló körülmények között abszolvált, mégsem kaphatott diplomát, mert hiányzik a nyelvvizsgája. Az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik