Belföld

„Kool” volt a hétvégi bornapok

Tízezrek tomboltak a nyárzáró koncerten. A V. Bornapok rendezvénysorozathoz szorosan kapcsolódó buli sikerének a Kool and the Gang volt a biztosítéka.

Az V. Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál csütörtöki nyitónapján is sejthető volt, hogy látogatottságát tekintve biztosan rekordot dönt majd a kulináris kavalkád. A Széchenyi téren felvonuló 63 pincészet borkóstolásán túl, pénteken az Esterházy-palotában, a Borászok Éjszakáján közelebbről is megismerkedhettek a termelőkkel és finom nedűikkel az érdeklődők. A rendezvény házigazdája Lukács Szabolcs somelier volt, aki azt is elárulta, hogy a fehér-, vörös- és rozéborok igazán pikánsak egy kis csokoládéval, persze fajtája válogatja, hogy milyennel.

Szombaton aztán nemcsak a csokikból, hanem a zenei programokból is csemegézhettek a borbarátok, hiszen a pavilonok szomszédságában fellépett többek között a Szeverényi Mátyás Quartet, a Balkan Fanatik és a Borra-való együttes is. Mindeközben a Városháza előtti téren az óriási színpad és a kordonok hirdették, hogy valami nagy buli van készülőben, mégpedig a nyárzáró koncert, melynek idei sztárvendége a Kool and the Gang csapata volt. Robert Earl „Kool” Bell, a zenekar frontembere a Győr24-nek elárulta, hogy miért cserélte fel a nevében a „C”-t, „K”-ra.

„Ohióban születtem, onnan költöztem 1960-ban New Jersey-be, ahol mindenkinek megvolt a saját beceneve. Volt egy srác, aki ugyancsak Cool volt, „C”-vel, ezért cseréltem fel a C-t K-ra, megkülönböztetésképpen, így alakult ki később a Kool and the Gang.”

Kool hozzátette, lévén, hogy egy borfesztiválon vagyunk, mindenképpen iszik majd a produkció után egy pohár bort, hiszen kedvence a Cabernet Savignon.

Az 1964-ben alakult együttesnek óriási sikere volt a belváros szívében, csakúgy, ahogy az V. Bornapoknak is. A polgármester úgy véli, egy kicsit kinőtte a város a rendezvényt.

„Valóban, kicsit átléptük a határokat, de jelenleg nincs több helyünk. A Dunakapu tér elkészültével viszont remélhetőleg bővül majd a borfesztivál területe, akár már jövőre” – hangsúlyozta Borkai Zsolt. A polgármester egyébként még a koncert kezdetén köszöntötte Cserháti Tamarát, aki győri lányként Miss Universe Hungary lett nemrégiben, de a sikeresen teljesítő olimpikonok munkáját is megköszönte.

A szőlőkülönlegességek négynapos ünnepe vasárnap zárta kapuit a Vivat Bacchusszal és a Meszecsinka Zenekarral.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik