Belföld

EU-támogatás segítségével szereztek egyetemi diplomát pedagógusok

Sikerrel zárta pályázati programját a Munkácsy Mihály Általános Iskola. Az elmúlt két év során a székesfehérvári általános iskola három pedagógusa szerzett egyetemi diplomát.

Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, a társadalmi elvárások nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az iskolák számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széles körű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség.

A székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola 3 tanára az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Program– Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) pályázat keretében európai uniós támogatásból szerzett egyetemi diplomát.

A TÁMOP-3.1.5-09/A/2 „Út a tanuláshoz (Munkácsy)” című nyertes pályázatnak köszönhetően a 2010/11-es tanévben iskolánk két tanára kezdte meg tanulmányait a Kodolányi János Főiskola minőségfejlesztés tanári mesterszakán. Két félév során szereztek mestertanári diplomát. A 2011/12-es tanév során a Kodolányi János Főiskola inkluzív nevelés tanára mesterképzési szakán mestertanári diplomát szerzett egy tanárunk, így a pályázatban foglalt vállalásunk maradéktalanul teljesült.

A pályázat közel 10 millió forintos támogatása biztosította, hogy a pedagógusok félállásban, elegendő szabadidő birtokában tanulhattak, fedezte tanulmányaik és iskolába járásuk költségeit, s a szakirodalom beszerzése mellett még saját használatú laptop megvásárlására is lehetőséget biztosított.

A három kolléga magas szintű, korszerű szakmai tudásának alkalmazásával segíti intézményünket abban, hogy erősítsük eddigi folyamatainkat, versenyképességünket eredményesebbé tegyük, partnerkapcsolatainkat professzionális módon szervezzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik