Belföld

Nyolc macho a SZIN-padon – interjú az Ocho Machoval

Tavalyhoz képest még nagyobb sikerrel adott koncertet idén a SZIN-en az Ocho Macho. Szegedről és a fesztiválról Kirchknopf Gergő frontemberrel beszélgettünk.

„Öreg raszta tanítja, everything’s all right”. Veletek is minden rendben van?

Heti négy-öt koncertet adunk, baromira élvezzük, úgy égetjük magunkat, ahogy csak tudjuk, viszont nagyon fárasztó tud lenni. Hát ezek a jó problémáink.

Nem először léptek fel a SZIN-en.

Hú, nem akarok hazudni, harmadjára vagy negyedjére járunk itt, nem tudom. Tavaly az egyik medence aljában koncerteztünk, azt hittük, hogy senki nem fog majd eljönni a műsorunkra, ennek ellenére tele volt. Most pedig kaptunk egy hatalmas színpadot (PEPSI Színpad-a szerk.) profi világítással, úgyhogy nagyon köszönjük SZIN!

Milyen élménnyel gazdagít benneteket a SZIN?

Már az is nagy öröm, hogy Szombathelyről idáig el tudtunk jutni. Fantasztikus élményeink vannak ezzel a fesztivállal kapcsolatban, de a legnagyobb katarzist az adja meg, hogy ennyien kíváncsiak ránk, a dalainkra.

Mennyire vagytok fesztiválarcok?

Magánemberként úgy gondolom, hogy már kiéltük ezt a hajlamunkat. Zenekarként viszont nagyon élvezzük, ugyanis a legtöbb fesztiválon jelen lehetünk és más előadókat is meghallgathatunk. Ezen kívül amúgy se lenne időnk különböző bulikba járni a sok fellépés miatt.

Van valami különleges módszeretek arra, hogy kipihenjétek magatokat?

Beülünk a buszba, kispárna a fej alá, csukott szemmel visszagondolunk arra, hogy milyen jó volt újra Szegeden lenni, és körülbelül ennyi. Ez a mi kis benzinkutunk, csak mi nem benzint, hanem energiát tankolunk magunkba.

Érdekes története lehet a neveteknek.

A legelső basszusgitárosunk felesége aggatta ránk ezt a nevet. Ő azt mondta, hogy idióták is vagyunk és nyolcan is vagyunk, legyünk Ocho Macho. A név amúgy nem helyes, mert többes számban kellene használni, de hát mi sem vagyunk tökéletesek, így marad a nevünk.

Három különböző nyelven is énekeltek. Hogyan írjátok a szövegeiteket?

Balról jobbra. Mindig vannak ötleteink, amit a próbateremben felveszünk, vagy épp telefonon rögzítünk, s akkor szokott eldőlni hogy magyarul, angolul vagy spanyolul szóljon a nóta. Ha olyan a hangulatom, pikk-pakk megírom, de van, amivel több ideig is elpiszmogok. Ilyen volt például a Kowalskyval készült közös számunk, amin fél évig ültem.

Melyik zenei stílus képviselői vagytok?

Nekünk saját kategóriák van. Fontosnak tartom, hogy ne skatulyázzanak be minket egyik stílusba se, mert így nincs eldöntve a zenekar sorsa. Így ha akarunk, jövőre akár swinget is játszhatunk.

Ha már itt tartunk. Mik a jövőbeli terveitek?

Nem zenélünk, abbahagyjuk az egészet és nem lépünk fel többet sehol. A viccen kívül azért persze vannak terveink. Szeretnénk egy új albumot kiadni. Ötletek vannak, már csak össze kellene kalapálni őket. De a jövőben sem hagyjuk, hogy Ocho Macho hiányban szenvedjenek a rajongók.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik