Belföld

Orbán egymillió adófizető munkást keres

Orbán Viktor Nestle (ingyenes, orbány viktor, nestle, )
Orbán Viktor Nestle (ingyenes, orbány viktor, nestle, )

A kormányfő szerint egy-másfél millióval több munkavállaló és adófizető kell a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

A kormányfő erről pénteken, Vas megyében, a Nestlé büki állateledelgyárának bővítése alkalmából rendezett bokrétaünnepen beszélt. Mint mondta, elsősorban a termelés, a gyáripar területén kell növelni a foglalkoztatottak számát, hiszen ez az a terület, amely a legkevésbé érzékeny a válságok hatásaira.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a Nestlé sikere is azt bizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen feladat, csak tehetetlen ember. Mint mondta, sokan lehetetlennek nevezték a kétharmados parlamenti többség azon vállalását, hogy a korábbi, fedezet nélküli hitelek helyett fel tudnak építeni egy, a munkára és a magyar emberekre épülő gazdaságot. A miniszterelnök szerint ehhez mindenekelőtt azt kell elérni, hogy a gyerekek reggelente lássák munkába indulni szüleiket, hiszen jelenleg a dolgozó szülői példakép hiánya az ország egyik legnagyobb problémája.

„Én falusi gyerek vagyok, és ott ahhoz voltunk szokva, hogy mi tartjuk el a kutyát” – mondta, majd megjegyezte, ezért „teljesen váratlan fordulatként” érte, hogy a kutyák etetése ad megélhetést családok százainak.

Kiemelte ezután, hogy a nagy nemzetközi cégeknél nehéz lenne keresztényibb történetet kitalálni, mint a Nestlé alapítása, hiszen a gyár létrehozója a korábban lehetetlent legyőzve bebizonyította, hogy tápszerekkel is életben lehet tartani az anyatej nélkül maradt csecsemőket. A kormányfő beszédében két csoportra osztotta a multinacionális vállalatokat: vannak spekulatív céllal érkező, de vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő cégek is. Hangsúlyozta, a kormány az utóbbiakat szívesen látja az országban.

Orbán Viktor beszéde végén sok sikert és magas profitot kívánt a vállalatnak azért, hogy azt visszaforgatva még több beruházást, munkahelyet hozhasson létre Magyarországon.

Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója közölte, a Nestlé 13 milliárd forintos beruházásával 150 új munkahely jön létre a kibővített büki állateledelgyárban, amelyben így az év végén 820-an dolgozhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik