Belföld

Diplomabotrány: Módosítják a TF tanrendjét

Rendkívüli ülést tartott pénteken az intézmény kari tanácsa. Egyelőre annyit tudni, hogy változtatnak a tanrenden és a kreditrendszeren is.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara péntek délután közleményben tudatta, hogy délelőtt rendkívüli kari tanácsülést tartottak. Az ülésen a tanulmányi dékánhelyettes, Hamar Pál professzor előterjesztésében megvitatták a kar kreditátviteli bizottsága és szakmai felelősei által jóváhagyott, a curriculumban (tanrendben) és a kreditrendszerben végrehajtandó módosításokat. Az előterjesztést a kari tanács szótöbbséggel elfogadta – áll a közleményben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen módosításokról van szó, de az ígéretek szerint a változtatások felkerülnek a kar honlapjára, így a jövő héten kezdődő tanévben a hallgatók pontosan tájékozódhatnak tanulmányi kötelezettségükről.

A HVG péntek délelőtt írt arról, hogy viharos gyorsasággal rendkívüli kari tanácsülést hívtak össze az intézményben. A lap információi szerint az egyik javasolt napirend Tóth Miklós dékán eljárásának utólagos, kari tanácsi határozattal történő igazolása volt, amellyel a dékán egy kormánypárti politikus gyermekének és két másik hallgatónak igazolt utólagosan krediteket.

Az ügyről itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik