Belföld

Bor sokk a barokk téren

Hiába a hétköznapi fesztiválkezdés, már csütörtök este ezrek szórakoztak az V. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztiválon. Nézze meg képes összefoglalónkat!

Greznár Zoltán és zenekara kíséretében, a borlovagrendek felvonulásával indult a kulináris utazás, melyet aztán a hivatalos megnyitó követett a Széchenyi téren. Simon Róbert Balázs beszédében arra hívta fel a borbarátok figyelmét, hogy Győr a fesztiválok városa, környékünkön pedig nagyon jó borvidékek és pincészetek működnek, így mindenképpen fontos, hogy legyen egy effajta rendezvénysorozata is a térségnek. Az alpolgármester a borivók tízparancsolatát is felolvasta, és jó szórakozást kívánt a fesztiválozóknak.

Az idei bornapokon 63 pincészet és 2 pálinkárium képviselteti magát, de a finom nedűket kínáló fapavilonok mellett, a kulturális programok is kellemes kikapcsolódást ígérnek azoknak, akik ellátogatnak ezen a hétvégén a városba. Csütörtökön a hangulat alapozást a Royal Tánczenekar indította, az együttes énekesnője, Markovits Edit „Csibi” a Győr24-nek azt is elárulta, számukra mit jelent a borfogyasztás. „Néha amikor próba során a fiúk összevesznek, akkor elmennek a borozóba, isznak egy deci jó minőségű bort és megnyugszanak” – mesélte nevetve Csibi. „Én nem vagyok egy nagy borszakértők, nem is igazán iszom, de ha már választanom kell, akkor inkább az édes borokat részesítem előnybe” – tette hozzá.

Az estet a kapuvári Hanság Big Band koncertje zárta, az elsősorban swinget játszó csapat azonban ezúttal egy sztárvendéggel lépett a színpadra. Majsai Gábor nem ismeretlen a környéken, igaz már 5 éve nem járt Győrbe, vagyis a bornapok kimaradtak az életéből. Ezidáig. „Valóban nem jártam még a bornapokon, de természetesen a jövőben szívesen jövök bármikor. Ha hívnak! Nem vagyok az a fajta művész, aki hívogatja a fesztiválokat, mondva, hogy én is szeretnék szerepelni! Sokkal jobban esik ha személyesen kérnek fel egy-egy produkcióra, és ezt most Orbán Jocinak köszönhetem, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont munkatársának.” – hangsúlyozta az énekes.

A bornapok péntek-szombat-vasárnap is folytatódik, a Győr24 ott lesz az eseményeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik