Belföld

Több mint 280 millió forint rendkívüli támogatást osztanak szét 28 település között

Augusztusban 28 település összesen 283 millió forint rendkívüli támogatásban részesül - derül ki a kormány honlapjára szerdán felkerült dokumentumból.

Eszerint a Belügyminisztérium által 2012-ben településeknek nyújtott vis maior támogatásainak aktuális (hetedik) ütemében 22,1 millió forint előlegről, továbbá 4 millió forint védekezéshez és 256,9 millió forint helyreállításhoz kapcsolódó támogatásról született döntés.

A belügyminiszter augusztus 21-i döntésének értelmében a több mint 280 millió forintos vis maior támogatást 11 Baranya megyei, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, egy Fejér megyei, egy Győr-Moson-Sopron megyei, öt Komárom-Esztergom megyei, egy Nógrád megyei, három Pest megyei, három Tolna megyei és két Zala megyei település között osztják szét.

A legtöbbet, 72 millió forintot, a Komárom-Esztergom megyei Gyermely kapta ár- és belvízvédelmi létesítményekre. Ugyanezen a címen több mint 57 millió forintot kapott a Pest megyei Tinnye. A 28 település közül a legkevesebbet, 325 ezer forintot a Baranya megyei Gyód kapta ugyancsak ár- és belvízvédelmi létesítményekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik