Belföld

Ismét hőségriadó: vízosztás, utcalocsolás és párakapu Székesfehérváron

Külön intézkedési terv alapján zajlik az akció, amellyel igyekeznek megkönnyíteni a kánikula elviselését Székesfehérváron.

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. este megkezdi a főbb útvonalak, lakótelepi utcák locsolását és a Liszt Ferenc utcában a hőség enyhítésére újra működik a párakapu.  A hőségriasztás visszavonásáig este hattól tíz óráig locsolják a lakótelepi utcákat, valamint a Belvárost és környékét.

Meghatározott útvonalterv szerint haladnak: a Budai úton és a Köfém lakótelep környékén kezdenek, visszafelé a Vízivárosi lakótelep utcáit és a Széna tér környékét locsolják, majd a József Attila utca és a Lövölde út környékén is hűtik az útburkolatot. A Belvárosban, a Palotaváros, illetve a Szedreskerti lakótelep összes utcájában, valamint a Maroshegyen is enyhítik a forróságot. 

A Széphő Zrt. vízosztást szervez mától péntekig, a hőségriasztás végéig. Naponta 10 és 15 óra között a város három pontján osztanak pohárban ásványvizet a járókelőknek: a Palotai úton az autóbusz-pályaudvar oldalában, a Várkörút-Berényi út sarkán és a Teleki Blanka Gimnázium előtt. A Széphő Zrt. folyamatosan biztosítja a vízutánpótlást az osztás végéig. 

A Fejérvíz Zrt. az utcai tűzcsapok megnyitásával kapcsolódik be a közös intézkedéssorozatba. Munkatársaik ideiglenes ivókutakat szereltek fel a város több pontján a tűzcsapokon, a Városgondnokság pedig a hőségben fokozottan ügyel a város ivókútjainak működésére. 

A Csitáry G. Emil Uszoda és Strand a kánikula idején meghosszabbított nyitva tartással, reggel hattól este nyolc óráig várja a látogatókat és 16 óra után kedvezményes, félárú belépővel látogatható. 

A szakemberek egyébként mindenkit arra kérnek, hogy – ha teheti – ne tartózkodjon huzamos ideig a napon, vagy a kánikulai melegben a szabad levegőn, fedje be fejét és fogyasszon sok folyadékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik