Belföld

Ingyenes éjszakai buszjáratok és útlezárások Győrben

A nyárzáró rendezvény miatt a belvárosban több helyen is változik a forgalmi rend és korlátozásokra is számítani kell. Éjszaka több ingyenes buszjárat is indul. Íme a részletes útinformációk és menetrendek!

A 2012. augusztus 25-én a város szervezésében tervezett nyárzáró ünnepség miatt több forgalmi változások várhatók Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedésében.

2012. augusztus 25-én 00.00 óra és 20.00 óra között a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül, de a Baross Gábor híd járható lesz.

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es főút – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 8, 12, 22, 22A, 22Y, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 14, 17, 17A, 17B, 37 jelzésű járatok Sziget, Újváros, Pinnyéd és a Virágpiac irányában a Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy Zsilinszky út megállóhelyen megállnak. Visszafelé a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok. Ezek az autóbuszjáratok az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg. A CITY jelzésű járatok a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

2012. augusztus 25-én 20.00 órától üzemzárásig a Szent István út Teleki László utca és Aradi vértanúk útja közötti szakaszát valamint a Baross Gábor hidat teljes szélességében lezárják.

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es főút – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

A Sziget, Újváros, Pinnyéd és a Virágpiac irányából közlekedő járatok a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget, majd balra kanyarodva az Aradi vértanúk útja – Árpád út útvonalon közlekednek. Az autóbuszjáratok az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg.

Az 1, 6, 7, 11, 17A, 37 vonalak járatai Nádorváros felől a Bartók Béla útig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Nádor aluljáró – Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Szent István út, Iparkamara megálló (bútorbolt) és a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Honvéd ligetig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Szent István útról balra kanyarodva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út terelőútvonalon közlekednek. Az 1-es járatok nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet.

A 2-es járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és a Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Honvéd ligetig eredeti útvonalon közlekednek, majd a Szent István útról balra kanyarodva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út terelőútvonalon közlekednek.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 8, 12, 30, 31 vonalak járatai a Nádor aluljárón keresztül a Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekednek és onnan is indulnak.

A 38 vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A Pinnyéd felé menetrend szerint 22.40 órakor az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyről induló 37-es jelzésű járat a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóhelyről indul.

A 21.18 órakor Gyirmótról induló 37A jelzésű járat Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekedik.

A menetrend szerint 22.37 órakor a Révai Miklós utcából induló 37A jelzésű járat a Zechmeister utca, Klastrom szálló (Rába-part) megállóhelyről indul, és bevárja a 22.20 órakor Bácsáról induló 11-es jelzésű járatot, melynek az adott megállóba várható érkezése 22.40 óra.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Esőnap esetén a rendezvény 2012. augusztus 26-án kerül megrendezésre. Ebben az esetben 26-án 19.00 óráig terjed a lezárás I-es üteme, a II-es ütem 19.00 órától üzemzárásig tart.

A rendezvényt követően ingyenes éjszakai különjáratok indulnak: Virágpiac megállóhelyről 23.15 órakor (Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyen is megállva): 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon, 906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára, Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről 23.15 órakor: 907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre, 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába, Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről (Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva): 22A jelzéssel 23.15 órakor Marcalvárosba, 922 jelzéssel 23.30 órakor* a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel, 931 jelzéssel 23.15 órakor Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

Egyes autóbuszok a zsúfoltságot és az esetleges utaslemaradást figyelembe véve kettőt fordulnak: 23.15 órakor hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána, 23.30 órakor a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

(nyitókép: Kisalföld Volán Zrt.)

Ajánlott videó