Belföld

Állati ez a banda – interjú a JackDanimalZ zenekarral

A SZIN fesztivál egyik visszatérő sztárvendége a JackDanimalZ nevű szegedi formáció. Szügyi Dániel, a banda frontembere mesélt a Szeged24-nek a zenekarról.

Azt hiszem, elég egyértelmű, hogy miről is kapta a banda a nevét, de kifejtenéd egy kicsit bővebben?

Egy nagyon érdekes estén született meg a bandánk új neve, ugyanis addig One-Ted néven futott a zenekar. Összeültünk ötletelni a srácokkal, közben a kedvenc malátalapú italunkat fogyasztottuk. Ennek a nevében már benne volt az én nevem is, a Dani (a frontember Szügyi Dániel – a szerk.), valamint szerettük volna, hogy a név kifejezzen minket is, illetve a személyiségünket. Így került bele az animal, azaz az állat szó.

Állatok vagytok?

Ez a szó számunkra a fiatalságot, vidámságot és elfogadott állatságot jelenti, amilyenek mi vagyunk.

És egy állat számot is összehoztatok, a Kész vagyok című nótát.

Nem csak a nevünk, hanem a dalaink is hűen tükrözik a banda szellemiségét.

Mi ihlette?

Meg fogsz lepődni: a whisky.

Azon kívül miről szól a dal?

Természetesen nem kimondottan az alkoholfogyasztásról írtunk egy számot, hanem arról, hogy néhány jó barát kell ahhoz, hogy az ember jól érezze magát. Ez esetben ők Johny, Jack és Jim.

Minden tag szereti a whiskyt?

Abszolút, a banda minden tagja nagy bourbon fan. De nem mi szeretjük a whiskyt, hanem ő szeret minket.

Milyen zenei stílusban játszotok?

Geri szerint lakossági rock&roll-ban nyomjuk, szerintem mi egy poposabb rock banda vagyunk, egy harmadik tag szerint pedig rock&roll-t játszunk némi harmóniával. Mindenki eldöntheti, hogy minek nevezi a stílusunkat, mert nekünk csak az a lényeg, hogy szeressék a dalainkat.

Kikből áll jelenleg a csapat?

Márton Gergő és Pénzes Gábor gitárhúrokat pengetnek, Anka Dávid a dobot püföli, Szalma Edvárd akusztikus gitáron játszik, én pedig, Szügyi Dániel basszus gitáron, és közben énekelek. A mai fellépésünk a SZIN-en egyben sajnos búcsúbuli is, Gabi ugyanis külföldre repül.

Nem ez az első tagcserétek. Mesélnél egy kicsit a kezdetekről is?

A zenekar 2003-ban alakult, amikor még csak Dave és Gergő, valamint egy énekesnő alkotta a csapatot. Egy év múlva érkeztem én, 2005-ben pedig Pénzes Gabi. Három évre rá közös megegyezéssel megváltunk az énekesnőtől, s azóta én vagyok a frontember. A mostani nevünket pedig 2010-ben adtuk a zenekarnak.

Nem most léptetek a pályára. Merre koncerteztetek idáig?

A SZIN-en visszatérő vendégek vagyunk, de felléptünk már Pécstől Debrecenig sok helyen az országban, Szeged minden klubjában, sőt még a Zentai Ifjúsági Játékokon is.

Felfelé ívelő karrieretek merrefelé tart a jövőben?

Hamarosan megjelenik az új albumunk, természetesen csak saját számokkal, egyetemi bulikon fogunk fellépni, valamint tervben van egy országjáró nagy turné is. Hogy még mi vár ránk, azt nem tudom.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik