Belföld

SokSZINű a felhozatal a Partfürdőn

Az egész országból érkeztek fesztiválozók a SZIN-re, hogy négy napig bulizzanak a napfény városában.

Lassan megtelnek a sátraknak kijelölt helyek a SZIN területén, annyian érkeztek ide az ország különböző pontjairól. A délelőtti órákban még csak szálingóztak az emberek befelé a kordonok mögül, hogy sátraiknak még maradjon hely, de az igazi nyüzsgés majd csak késő délután várható.

Akik heti jeggyel érkeztek, azok a főbejáratnál mehetnek be a SZUE területére, hogy a sátorverés utáni fáradalmaikat a medencékben pihenjék ki. Akik napi jeggyel érkeztek, azok sem csak a párakapuk alatt strandolhatnak, hanem a meghosszabbított homokos szabad strandon, már ha nem zavarják őket a néha-néha a lábuk között elúszkáló pirinyó ebihalak meg egy kis iszap. A Tisza viszont kimondottan kellemes, szóval aki még délelőtt nem szeretne sörözni, az nyugodtan gázoljon bele a langyos vízbe.

Egy lánycsapat Pest megyéből csak azért látogatott le a SZIN-re, hogy a Yellowcard koncertjét az első sorból élvezhesse, egy kecskeméti fiúcsapat pedig már visszatérő vendégnek számít a fesztiválon. A megkérdezettek legnagyobb százaléka azért döntött az ősmagyar nomád életmód, azaz a sátorozás mellett, mert elmondásuk szerint ez a legköltséghatékonyabb megoldás. „Bérelhettünk volna itt a területen egy apartmant, de sokba kerül. A sátorozás viszont ingyen van, vagyis több pénzünk marad a bulira” – indokolta döntésüket az egyik fesztiválozó.

A Yellowcard mellett a legnagyobb érdeklődés eddig a Supernem, az Ire Maffia és a Bëlga iránt van, a megkérdezettek közül csak egy ember említette a nagy sztárvendéget, az ATB-t. De ami mindannyiukban közös, hogy egyetlen egy dolgot várnak a 2012-es SZIN-től: hogy hozza a megszokott hangulatot és színvonalat. A többi már úgyis csak a bulizókon múlik.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik