Belföld

Orbán ma külföld felé fordul

Orban-Viktor(960x640)(3).jpg (Orbán Viktor, miniszterelnök)
Orban-Viktor(960x640)(3).jpg (Orbán Viktor, miniszterelnök)

Orbán Viktor miniszterelnök és Szurin Picuvan, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) thai főtitkára is beszédet mond ma 104 külföldi magyar misszióvezető előtt az idei nagyköveti értekezleten Budapesten.

A kormányfő és a délkelet-ázsiai szervezet főtitkára mellett Martonyi János külügyminiszter is felszólal a négynapos eseményen.

Az évenként megrendezett nagyköveti értekezleten a magyar külpolitikával és Magyarország nemzetközi kapcsolataival foglalkoznak, értékelik az előző időszakot, és megtárgyalják a következő év munkájának irányait.

Míg a korábbi években általában az euroatlanti térség egy politikusát kérték fel vendégelőadónak, az idén Szurin Picuvan beszél a magyar külképviselet-vezetőknek. Az ASEAN főtitkárának meghívása beleillik a kormány által meghirdetett globális nyitás politikájába.

Miközben Orbán Viktor a nagykövetekkel értekezik, budai otthonánál tüntetés készül. Az ifjú szolidárisok délután bőröndös flashmobot rendeznek a kormányfői rezidenciánál. Ha kíváncsi a részletekre, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik