Belföld

Új kulturális városnegyed születik Hódmezővásárhely szívében

Hamarosan befejeződik a hódmezővásárhelyi kulturális város rehabilitációs programja, a Tornyai János Múzeum bővítése és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rekonstrukciója.

A 2,7 milliárd forintos összköltségű beruházás átformálja a település központját, és újrafogalmazza a város és a térség kulturális életét. A hónap végén nem csupán több egymáshoz kapcsolódó, a város kulturális életét két-három évtizedre meghatározó, uniós támogatással megvalósuló beruházás zárul le, hanem új belváros is születik.

A Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria rekonstrukciója, a dr. Rapcsák András út sétálóutcává alakítása, valamint az egyedülálló kulturális értéket képviselő szerb ortodox templom felújítása 1,1 milliárd forintba került. A Tornyai-múzeum látogatóbaráttá fejlesztése során 367 millió forintos összköltséggel a közgyűjtemény időszaki kiállítótérrel, látványraktárral és fogadótérrel bővült. Az 1,2 milliárd forintból felújított Bessenyei Ferenc Művelődési Központ új épületszárnnyal és új épületrészekkel egészült ki, így az intézmény egyaránt otthona lesz a kultúra és művészet oktatásának, gyakorlásának, bemutatásának és élvezetének is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik