Belföld

Öt halálos áldozat – Győr megyében három baleset

Öt balesetben öt ember vesztette életét a péntektől hétfőig terjedő időszakban az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése szerint.

Az ORFK kedden a rendőrség honlapján közölte: összesen 456 közúti balesethez riasztották őket, az öt halált okozó baleset mellett 58 súlyos és 119 könnyű sérüléssel járó is volt a hosszú hétvégén, további 274 pedig személyi sérülés nélküli, anyagi káros baleset volt. A rendőrök 261 esetben intézkedtek ittas vezetővel szemben.

A hétvégén 204 körözött személyt fogtak el a rendőrök, 230-at tetten értek és 306-ot előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanújával.

Győr megyében sem telt el a hétvége és az ünnep baleset nélkül.

Az M1-es autópályán Bőny térségében vasárnap késő este történt közlekedési baleset, korábban hat autó ütközött össze este a Hegyeshalom felé tartó pályaszakaszon.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a forgalmat Gönyű felé az 1-es főútra terelték, ami jelentős torlódással járt – mondta Kocsis Tünde alezredes. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól kapott tájékoztatás szerint a balesetben négyen sérültek meg. Két sérültet a mentők kórházba szállítottak. A helyszínre érkezett tűzoltók a sérült járműveket áramtalanították – mondta Schreindler Ágnes, a katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek.

Hétfő délelőtt árokba hajtott egy motoros a 82-es főúton Veszprémvarsány közelében. A motorost mentőhelikopter, utasát mentőautó szállította a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A motoros eddig ismeretlen okból kisodródott az útról, és járművével az árokba csapódott. A helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben a főút érintett szakaszán – tette hozzá a sajtóreferens.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik